Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poziţia lui Mihai Stoichiţă în cazul Devis Mangia: ”Nu este problema FRF că el are sau nu are anumite apucături”

Poziţia lui Mihai Stoichiţă în cazul Devis Mangia: ”Nu este problema FRF că el are sau nu are anumite apucături”

Fotbal

Comentarii

Cazul Devis Mangia (48 de ani) a şocat lumea fotbalului mondial, iar părţile implicate în scandal fac eforturi pentru a se ”scoate”, după ce informaţii în legătură cu apucăturile fostului antrenor de la Universitatea Craiova au apărut în spaţiul public.

Devis Mangia a fost suspendat în urmă cu puţin peste o săptămână de Federaţia Malteză de Fotbal, după ce a fost acuzat că l-a agresat sexual pe unul dintre fotbaliştii săi.

Aceste acuzaţii au scos la suprafaţă şi un caz petrecut în fotbalul românesc, în urmă cu ani buni, în perioada în care Devis Mangia ocupa banca tehnică a Universităţii Craiova.

Mama fostului jucător Răzvan Popa, care s-a retras la doar 25 de ani, a dezvăluit că şi fiul său ar fi primit avansuri nedorite din partea tehnicianului, care i-ar fi lăsat urmări pe viaţă.

Deşi Alexandra Popa i-a informat pe cei de la Universitatea Craiova în legătură cu comportamentul lui Mangia, cazul nu a fost făcut public până când nu au apărut acuzaţiile din Malta.

De ce? Pentru că şefii din Bănie au preferat să renunţe la antrenor şi să ”prevină” scandalul care s-ar fi iscat, decât să dezvăluie acuzaţiile dure aduse tehnicianului pe care l-au adus de bunăvoie în Bănie.

Plecat din Liga 1, Devis Mangia a semnat cu Federaţia Malteză de Fotbal şi a preluat una dintre cele mai modeste selecţionate ale Europei, care a avut parte de o ascensiune incredibilă sub comanda sa.

Preşedintele FMF susţine că a luat legătura cu omologii săi de la FRF înainte de a îl aduce pe italian la naţională şi că ar fi primit asigurări, în legătură cu o veche abatere a acestuia.

Poziţia lui Mihai Stoichiţă în cazul Devis Mangia: ”Nu este problema FRF că el are sau nu are anumite apucături”

Plecat de la Bari în ”circumstanţe misterioase”, cei de la FRF i-ar fi informat pe maltezi că nu este nimic dubios în legătură cu acea despărţire, deşi avocatul federaţiei susţine că nu ar fi existat contact între FMF şi FRF înainte ca Mangia să devină selecţionerul Maltei.

Mihai Stoichiţă a încercat să facă lumină în cazul Devis Mangia şi a declarat că FRF nu ar fi avut cum să ştie de abaterile antrenorului, în condiţiile în care acesta nici nu era angajat de federaţie.

Cred că Federaţia Română de Fotbal abia acum a fost anunţată despre cazul Mangia, am citit şi eu prin ziare. Nici nu am ştiut despre acest lucru şi nici Federaţia nu a discutat despre acest caz.

Este o latură care mie nu-mi aparţine, pentru că acest lucru vine la comisiile acestea de specialitate. Nu înţeleg care este subiectul până la urmă, este o agresiune sexuală din partea lui (n.r. a lui Mangia) asupra unui jucător de la Craiova, aşa am înţeles eu din ce am citit.

Dacă este agresiune, este grav, dar este problema lui personală, nu este problema federaţiei că el are sau nu are anumite apucături. Vă daţi seama că nu este responsabilitatea Federaţiei ce face el în timpul liber, ar fi culmea acum ca noi să avem apucături de filaj să vedem ce face un antrenor în timpul liber.

Este o situaţie foarte complicată. Dar absurdul este că nu ai cum să ceri la FRF detalii despre viaţa privată a unui antrenor care nu activează în cadrul FRF, ci activează în cadrul unui club de fotbal privat. Eu nu înţeleg şi îmi sfidează logica discuţia asta.

La noi în ţară sunt devieri, iar la alţii sunt lucruri normale, nu mai înţeleg nimic, pentru că aţi văzut şi dumneavoastră trendul care este în Europa şi a lumii civilizate. Este un sector alunecos şi nu cred că are sens să intrăm noi în lumea asta”, a declarat Stoichiţă, la Sport Total FM.

Afla mai multe despre: mihai stoichiţă 

viewscnt
Articole similare