Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele CS Dinamo, pledoarie pentru cluburile departamentale: ”Le desfiinţăm pe toate. Cine mai merge la Jocurile Olimpice?” | EXCLUSIV

Preşedintele CS Dinamo, pledoarie pentru cluburile departamentale: ”Le desfiinţăm pe toate. Cine mai merge la Jocurile Olimpice?” | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Ionuţ Popa a ţinut o pledoarie pentru cluburile departamentale.

Odată cu intenţia echipei de fotbal Steaua să promoveze în Liga 1, s-a discutat tot mai des despre finanţarea pe care o primesc cluburile departamentale: Steaua, Dinamo şi Rapid.

Ionuţ Popa, preşedintele CS Dinamo, a fost invitatul lui Silviu Tudor Samuilă şi susţine că sportul din România are nevoie de aceste cluburi, deoarece ele asigură în continuare cele mai multe medalii în competiţiile internaţionale.

Ce spune preşedintele CS Dinamo despre noua Lege a Sportului

Toată dezbaterea a fost amplificată de modificările pe care Vasile Dîncu le-a propus la Legea Sportului.

Prin aceste amendamente, cluburile departamentale sunt considerate profesioniste, lucru care nu se întâmplă în prezent.

Ionuţ Popa a subliniat că fotbalul ar putea fi scos din această lege, deoarece ar putea fi un sport susţinut de bani privaţi. Însă, celelalte sporturi au nevoie de Legea Sportului.

”Prin această modificare am putea fi consideraţi şi noi profesionişti. Aici vine şi ideea de a promova în Liga 1 şi în ligi profesioniste, că nu eşti considerat profesionist.

Dar vă dau un mic exemplu, vorbim despre sportul românesc. La ultimele patru ediţii ale Jocurilor Olimpice, ponderea cluburilor departamentale din lotul care a făcut deplasarea şi au câştigat medalii a fost de 95% cluburi departamentale: Steaua, Dinamo şi Rapid.

Eu sunt de acord, le desfiinţăm pe toate trei mâine. Ne găsim fiecare altceva să facem. Nu ţinem de scaune sau avem vreun interes. Le desfiinţăm mâine şi urmează Jocurile Olimpice de la Paris (2024), urmează Los Angeles 2028...

Toţi sportivii... canotaj, nataţie... sunt angajaţii noştri, ai Rapidului şi în cadrul Clubului Sportiv al Armatei. OK, îi eliminăm pe toţi, nu-i mai angajăm, cine mai merge la Jocurile Olimpice?”, a spus Ionuţ Popa la Orange Sport.

Preşedintele CS Dinamo, despre faptul că reprezintă un club departamental: ”Avem 3.000 de copii la Dinamo”

În favoarea sa, Ionuţ Popa a adus un alt argument. Preşedintele CS Dinamo spune că banii publici sunt folosiţi de cluburile departamentale şi pentru a le oferi copiilor şansa să facă sport.

Ionuţ Popa susţine că, doar la Dinamo, sunt aproximativ 3.000 de copii care fac sport, pe diferite ramuri:

”Noi avem studii şi avem încasările... la nataţie avem peste 1.500 de copii. La fotbal avem 500, avem 1.500 la nataţie, nu avem loc în bazine, abia reuşim să înscriem...

Referitor la a întreba populaţia, pentru că în sectorul în care locuiţi nu ştiu dacă vă întreabă dacă schimbă bordurile şi cât costă. (Samuilă: Da, dar e altceba) Despre buget vorbim la Dinamo? Bugetul meu reprezintă bordurile pe 3 luni într-un sector, nu?

Avem 3.000 de copii în baza aia, pe care, din bugetul de care spuneţi, cheltuim bani pe utilităţi - a venit gazul un milion de lei - plătim antrenori de top... în care vin nişte copii, acei 3.000 de copii care vin şi fac sport.

Şi sunt mulţumiţi, şi încercăm să le creem toată condiţiile, aşa cum suntem consideraţi - comunişti, necomunişti - sunt 3.000 de copii şi ne ascundem după deget şi nu vrem să recunoaştem că 3.000 de copii la noi fac sport. Şi spunem că suntem club comunist sau club departamental”, a mai spus Ionuţ Popa.

Afla mai multe despre: ionut popa 

viewscnt
Articole similare