You are here:

Preşedintele federaţiei a intervenit, după eliminarea suferită de Bernadette Szocs şi echipa României la Jocurile Olimpice: "Nu e loc de speculaţii. Şi la bine, şi la greu"

Preşedintele federaţiei a intervenit, după eliminarea suferită de Bernadette Szocs şi echipa României la Jocurile Olimpice: "Nu e loc de speculaţii. Şi la bine, şi la greu"
Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a tras primele concluzii, după ce India a produs surpriza în faţa României, în proba pe echipe, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Şeful tenisului de masă românesc, primul mesaj după ce echipa feminină a fost eliminată de la Jocurile Olimpice 2024

Echipa feminină de tenis de masă a României, favorită 4, a fost eliminată, luni, în optimi la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a fost învinsă de India, scor 3-2. A fost un moment neaşteptat pentru echipa care a cucerit titlul la Jocurile Europene din 2023. 

După 2010, una dintre cele mai puternice echipe din sportul românesc, cea de senioare, a fost de fiecare dată pe podiumul Campionatelor Europene, cu două medalii de aur, în 2019, 2017, şi cu alte şapte clasări pe locul al doilea continental. 

Cum aşteptările au fost mari la ediţia Jocurilor Olimpice, preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu, a punctat statutul pe care echipa l-a avut la Paris, dar şi ce urmează pentru tricolore. 

"Este un moment dificil pentru echipa naţionalǎ feminină. După atât de multe triumfuri în competiţiile europene de anvergurǎ, dupǎ finale jucate, câştigate sau pierdute, dar de fiecare dată pe podium, după 3 ani în care am alergat împreună, sportivi, antrenori şi federaţie, după acumularea de puncte pentru a ne califica de pe o poziltie privilegiatǎ (locul 4 mondial) la JO Paris, iatǎ-ne azi în faţa unui eşec care ne afectează pe toţi deopotrivă. 

Nu găsim scuze pentru meciul cu India, din înfrângeri ar trebui sǎ învăţăm... dar nu aici era momentul.

La JO, sportivii ar fi trebuit să fie pregătiţi pentru ce este mai greu şi să găsească resurse în timp real. Sunt surprins de faptul că nu a funcţionat acest principiu şi că au ieşit la suprafaţă mai degrabă slăbiciuni nebănuite. 

Nu e loc de speculaţii, suntem o echipǎ şi nu putem şterge cu buretele un trecut recent care ne aparţine. 

Suntem o echipǎ la bine şi la greu şi vom găsi resursele pentru a repara ce pare acum de neconceput", a transmis preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu. 

Cum a pierdut echipa feminină de tenis de masă şansa medaliei olimpice la Paris

În meciul de dublu, Adina Diaconu şi Elizabeta Samara au fost învinse de Girish Archana Kamath şi Sreeja Akula, scor 3-0 (11-9, 12-10, 11-7). La simplu, Bernadette Szocs a fost învinsă de Manika Batra, scor 3-0 (11-5, 11-7, 11-7).

Primul punct al României a fost adus de Elizabeta Samara, care a trecut, scor 3-2, de sportiva Sreeja Akula. Scorul pe seturi a fost 8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-6.

Bernadette Szocs a trecut de Girish Archana Kamath, scor 3-1 (11-5, 8-11, 11-7, 11-9).

În meciul decisiv, Adina Diaconu a fost învinsă de Manika Batra, scor 3-0 (11-5, 11-9, 11-9).

Afla mai multe despre: cristinel romanescubernadette szocsechipa romania tenis de masa jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare