You are here:

"Nu vom lăsa lucrurile aşa". Prima decizie luată de Federaţia Română de Gimnastică, după ce Ana Maria Bărbosu a fost deposedată de bronzul olimpic | EXCLUSIV

"Nu vom lăsa lucrurile aşa". Prima decizie luată de Federaţia Română de Gimnastică, după ce Ana Maria Bărbosu a fost deposedată de bronzul olimpic | EXCLUSIV
Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Carmencita Constantin, a oferit o primă reacţie în care şi-a manifestat nemulţumirea faţă de medalia de bronz pierdută de Ana Maria Bărbosu, la sol, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Carmencita Constantin a anunţat ce va face FRG, după ce Ana Maria Bărbosu a pierdut bronzul olimpic

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie.

Pentru nici un minut, Ana Maria Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles i-a adus sportivei din SUA locul al treilea. 

Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au plâns după finala de la sol şi au oferit primele reacţii. 

Americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe treapta a treia a podiumului, cu 13.766, iar Carmencita Constantin a anunţat că Federaţia Română de Gimnastică se va adresa forului internaţional, pentru a cere explicaţii. 

Şefa gimnasticii româneşti s-a declarat mulţumită, în schimb, de prestaţiile de la Paris. 

"Nu vom lăsa lucrurile aşa! Vom cere explicaţii la FIG (n.r. - Federaţia Internaţională de Gimnastică). Nu înţeleg de ce i s-a dat în sus americancei (n.r. - Jordan Chiles). Nu uitaţi că şi eu am fost arbitră internaţională şi ştiu bine, cunosc acest fenomen al gimnasticii. 

Voi cere explicaţii oficiale la FIG, să se facă o analiză şi să înţelegem şi noi care a fost motivul pentru care gimnastei din SUA i-a fost acceptată contestaţia. 

Consider că Ana merita locul al treilea în această competiţie de la sol. 

Una peste alta sunt foarte mulţumită de evoluţia fetelor, am avut o finală la echipe şi iată două locuri 4-5, care ar fi trebuit să fie un loc 3 sigur în finala de la sol. Dacă la bârnă Sabrina şi-ar fi făcut treaba şi ar fi stat pe aparat, ne băteam clar pentru medalie, poate chiar pentru argint. Puteam vorbi acum chiar despre medalia de argint", a spus Carmencita Constantin, pentru Orangesport.ro. 

Afla mai multe despre: carmencita constantincarmencita constantin frgana maria bărbosuromania gimnastica 

viewscnt
Articole similare