Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Prima controversă în Superligă din era VAR! Trebuia repetat penalty-ul Rapidului din ultimul minut? ”Asta spune noua regulă” | EXCLUSIV

Prima controversă în Superligă din era VAR! Trebuia repetat penalty-ul Rapidului din ultimul minut? ”Asta spune noua regulă” | EXCLUSIV

Rapid

Comentarii

CFR Cluj a reuşit să debuteze cu victorie în noul sezon din Superliga, însă partida nu a fost lipsită de controverse. În ciuda prezenţei VAR-ului, ultima fază a meciului a oferit un moment ciudat: Rapid a avut şansa de a egala, dar Albu a ratat, însă lovitura de la 11 metri trebuia executată din nou.

CFR Cluj a reuşit să câştige primul meci din noul sezon de Superliga, cu scorul preferat al lui Dan Petrescu, împotriva lui Rapid.

Ardelenii au condus din minutul 17, dar ar fi putut fi egalaţi la ultima fază, după ce mingea l-a lovit în cot pe Bordeianu în prelungiri.

După o îndelungată verificare a VAR, Sebastian Colţescu a acordat lovitura de la 11 metri, iar Alexandru Albu şi-a sumat responsabilitatea de a executa.

Cristian Bălgrădean a apărat încercarea acestuia, dar penalty-ul ar fi trebuit repetat, întrucât portarul nu avea ambele picioare pe linie, aşa cum dictează noul regulament.

În ciuda prezenţei VAR-ului, jocul nu a fost întors, iar Colţescu a fluierat finalul.

Prima controversă în Superligă din era VAR

Îţi spun exact ce scrie textul: 'Noua regulă impune goalkeeper-ilor să poziţioneze ambele picioare în contact direct cu linia de poartă'.

Trebuia repetat şi cartonaş galben Bălgrădean. Ar trebui să îi cheme de la vestiar să se repete. Asistentul nu face altceva decât să se uite la fază, de aia e acolo.

Poate era prea mult, după ce că dai penalty în prelungiri, mai şi repeţi. În mod normal, ar trebui Mitruţi şi cei din brigadă să explice, <<de asta nu s-a repetat>>.

Nu există decât nu am ştiut sau nu am vrut, nu mai există nu am văzut. Mitruţi a mutat-o pe VAR, Colţescu poate să dea vina pe VAR, dar e vinovat şi el”, a declarat MM Stoica, pentru Orange Sport.

Mi se pare ciudat că tu ştii lucrurile astea, dar sunt trei arbitri din şase care au lipsit, care nu au văzut, nu ştiu de treaba asta. Unul care se uită, doi din cabină.

Să spunem că nu vede nici sistentul, dar sunt doi în cabina VAR... de multe ori asistenţii stau acolo degeaba. Nu vede el, dar cei din cabina VAR trebuiau să vadă”, a adăugat Basarab Panduru.

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare