You are here:

Rapid, în corzi. ”Multă confuzie. Acesta e cel mai periculos lucru care ar fi putut să se întâmple şi s-a întâmplat”

Rapid, în corzi. ”Multă confuzie. Acesta e cel mai periculos lucru care ar fi putut să se întâmple şi s-a întâmplat”

Rapid

Comentarii

Ovidiu Burcă (44 de ani) a vorbit despre situaţia actuală de la Rapid, singura echipă încă fără victorie în campionatul României.

Rapid are un start dezastruos de campionat, iar apele s-au agitat şi mai tare în Giuleşti după remiza cu nou-promovata Gloria Buzău.

Gruparea de sub Podul Grant are cinci partide fără victorie în acest sezon, iar scaunul lui Neil Lennon este în pericol.

Ovidiu Burcă, despre ”cel mai important lucru într-un club de fotbal”

Despre situaţia din momentul de faţă de la Rapid a vorbit şi Ovidiu Burcă, fost oficial al grupării giuleştene.

Acesta a afirmat că există confuzie la clubul lui Dan Şucu, dar a văzut şi niste aspecte pozitive la Rapid în remiza cu Gloria Buzău.

”Investiţiile şi stategia au fost făcute pe un anumit sistem de joc, cu un antrenor adus să antreneze pe acest sistem de joc, până la etapă trecută când lucrurile s-au schimbat.

Rapid e într-o situaţie delicată, dar etapa trecută am văzut şi nişte lucruri îmbucurătoare. Am văzut jucători folosiţi pe poziţiile lor naturale, într-un sistem de joc mult mai convenabil. Avem tendinţa să complicăm fotbalul, dar el este un joc mult mai simplu decât credem. Când vrei să faci lucrurile simple, corecte, ele încep să se aşeze.

Rapid poate să devină o echipă puternică, doar să nu mai fie schimbări de la o etapă la alta. A fost foarte multă confuzie. Jucătorii Rapidului sunt foarte confunzi. 

Cel mai important lucru într-un club de fotbal e autoritatea pe care un antrenor o are asupra vestiarului. Când conducătorii apar în spaţiul public şi trasează nişte directive unui antrenor, acesta riscă să-şi piardă mult din autoritate şi credibilitate în faţa jucătorilor. Acesta e cel mai periculos lucru care ar fi putut să se întâmple şi cred că s-a întâmplat, din păcate.

Pe jucători îi câştigi cu cunoştinţele şi cu certitudinile pe care le oferi lor pentru a câştiga meciuri. Să vedem dacă Lennon a început să cunoască clubul, istoria lui. Rapid nu poate avea un joc direct, englezesc, britanic, plat. Rapid a avut mereu un joc efervescent, bazat pe pase scurte, dominarea adversarului, iar lucrurile astea nu le-am văzut. 

Asta mă face să cred că antrenorul nu cunoaşte foarte bine istoria. La un club de fotbal trebuie să cunoşti mai întâi istoria sa şi modelul său de joc”, a declarat Ovidiu Burcă, la Prima Sport.

Rapid Bucureşti este singura echipă din România fără victorie în acest campionat.

Afla mai multe despre: rapidovidiu burcasuperliga 

viewscnt
Articole similare