Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţie din fotbal după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: ”Foarte mulţi sportivi caută substanţe care să nu fie pe lista celor interzise” | EXCLUSIV

Reacţie din fotbal după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: ”Foarte mulţi sportivi caută substanţe care să nu fie pe lista celor interzise” | EXCLUSIV

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, iar Mihai Stoica, invitat în studioul Orange Sport, a vorbit pe seama acestui subiect. Jucătoarea de 31 de ani a fost suspendată temporar din circuit până la rezolvarea cazului în care este implicată.

Simona Halep a picat testul anti-doping de la US Open 2022, fiind pozitivă cu roxadustat, o substanţă ce creşte rezistenţa fizică a consumatorului, astfel că este interzis în tenis.

Sportiva de 31 de ani a negat că ar fi luat această substaţă cu bună ştiinţă, iar de aceeaşi părere este şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care refuză să creadă că aceasta ”şi-a introdus această substanţă în mod conştient, intenţionat în corp”.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) plasează roxadustatul în clasa substanţelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puţin de patru ani.

Mihai Stoica, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată: ”Foarte mulţi sportivi caută substanţe care să nu fie pe lista celor interzise” | EXCLUSIV

După ce Ilie Năstase a făcut o serie de remarci cu privire la cazul Simonei Halep, şi Mihai Stoica a vorbit pe seama subiectului în care este implicată dubla câştigătoare de Grand Slam.

”Ştiu doar că foarte mulţi sportivi, mai ales la sporturile individuale, caută substanţe care să le ajute la dezvoltarea performanţelor sportive şi să nu fie pe lista substanţelor interzise, să fie permis. Nu mă surprinde absolut nimic.

Îmi pare foarte rău pentru Simoma. E o sportivă care a ţinut România în atenţia tuturor în ultimii ani.

Un sportiv de elită cum e Simona Halep trebuie să aibă un medic angajat care să nu lase sportivul respectiv să nu facă nimic de capul lui. Am avut o discuţie cu Cristian Chivu care îşi suna medicul de la Inter ca să îl întrebe dacă se poate spăla cu nu ştiu ce gel pe cap.

Şi-a schimbat stafful, componenţa s-a tot schimbat, n-am auzit de niciun medic, am auzit de prepator fizic, de kineto, de antrenori care se schimbau în jurul Simonei Halep. E foarte greu de atacat o probă pozitivă”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Simona Halep este suspendată provizoriu, conform Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis (ITI), astfel că nu poate concura sau participa la niciun eveniment de tenis.

La ediţia din acest an a US Open, Halep a fost eliminată în primul tur de de jucătoarea ucraineană Daria Snigur, scor 6-2, 0-6, 6-4.

Afla mai multe despre: simona halepmihai stoica 

viewscnt
Articole similare