You are here:

Record de antrenori străini în Superliga României. Reacţie dinspre FRF: ”Şcoala românească de antrenori n-a dat ceva pe măsura fotbalului nostru” | EXCLUSIV

Record de antrenori străini în Superliga României. Reacţie dinspre FRF: ”Şcoala românească de antrenori n-a dat ceva pe măsura fotbalului nostru” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Superliga României are un nou antrenor străin în componenţă, pe neamţul Bernd Storck, prezentat oficial la Sepsi OSK, formaţie unde i-a luat locul lui Liviu Ciobotariu. În vârstă de 60 de ani, acesta are un CV impresionant, atât ca tehnician, cât şi ca fotbalist.

Sepsi l-a numit astăzi, în mod oficial, pe neamţul Bernd Storck la conducerea băncii tehnice.

Astfel, neamţul este cel de-al şaselea antrenor străin din Superliga României, în acest moment.

Alături de el, mai sunt cipriotul Elias Charalambous (FCSB), italienii Cristiano Bergodi (Rapid), Andrea Mandorlini (CFR Cluj) şi Giovanni Costantino (FCU Craiova 1948) şi bulgarul Ivaylo Petev (Universitatea Craiova).

”Au început să plece şi mai mulţi antrenori români în străinătate”

Chestionat asupra acestui aspect, consilierul lui Răzvan Burleanu la FRF, Andrei Vochin şi-a exprimat punctul de vedere.

”(n.r. Este o problemă cu şcoala de antrenori în România?) E o chestie mai complicată decât pare la prima vedere, că nu putem scoate patronii din ecuaţie, ce-şi doresc ei să managerieze, cât de mulţi antrenori cooperanţi mai găsesc, că e un laitmotiv pentru ei.

E o modă, există şi străini care se pliază pe această modă, dar poate fi şi o problemă de educaţie a antrenorilor noştri, problemă prin intermediul şcolilor noastre. Ca să iei carnet, nu iei neapărat de la FRF, cum te duci să faci o şcoală. Mulţi care vor să ardă etape ajung sus, cazul Croitoru, după care cad şi nu mai auzi despre ei.

Au început să plece şi mai mulţi antrenori români în străinătate, Mutu, Rădoi, Contra, Isăilă, care puteau popula campionatul nostru. Iată că s-au dus acolo, câştigă mai mulţi bani şi e clar că partea financiară a fst importantă. De la 10.000 la 40-50.000 acolo pe lună nu e de neglijat.

Şcoala românească de antrenori n-a dat ceva pe măsura fotbalului nostru. Avem nevoie să aşteptăm vreo 4-5 cinci ani după schimbările noului sistem, ăsta care deranjează pe mulţi oameni, care consideră că ce se face la şcoala de antrenori nu e necesar pentru antrenori. E bine să ai baza, să ştii de unde să pleci ca să faci lucrurile corect”, a declarat Vochin, la Orange Sport.

Ovidiu Herea a fost şi el prezent în studioul Orange Sport şi a vorbit despre procentul de antrenori români şi cei străini pe care i-a avut în carieră. 

”Eu am avut noroc să lucrez cu majoritatea antrenorilor buni din România, cu Lucescu, Rednic, am avut acest noroc şi diferenţa nu mi s-a părut mare faţă de străini, că aveau aceeaşi mentalitate, antrenamente.

Valorile au fost apropiate, iar antrenorii cu care am lucrat antrenează în campionate puternice, de top”, a adăugat fostul atacant.

Afla mai multe despre: superligabernd storcksepsiandrei vochin 

viewscnt
Articole similare