Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Replică dură pentru premierul Marcel Ciolacu, după cazul ”FCSB în Ghencea”: ”Este păcat să aruncaţi cu noroi în clubul Steaua”

Replică dură pentru premierul Marcel Ciolacu, după cazul ”FCSB în Ghencea”: ”Este păcat să aruncaţi cu noroi în clubul Steaua”

FCSB

Comentarii

Marcel Ciolacu a reacţionat categoric, după ce FCSB nu a fost primită în Ghencea pentru derby-ul cu Dinamo. Premierul României a subliniat faptul că arena celor de la CSA Steaua aparţine statului, motiv pentru care echipa lui Gigi Becali ar fi trebuit să aibă dreptul de a o închiria.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat în mai multe rânduri că şi-ar fi dorit ca derby-ul FCSB - Dinamo să se dispute pe Stadionul ”Ghencea”.

Totuşi, ”Eternul Derby” va avea loc pe arena ”Arcul de Triumf”. Duelul se va disputa sâmbătă 22 iulie, de la ora 21:30, pe Orange Sport 1 şi Orangesport.ro.

Prin urmare, după ce premierul s-a referit astăzi la situaţia legată de intenţia FCSB de a închiria stadionul Steaua, aflat în administrarea Ministerului Apărării Naţionale Asociaţia Steliştilor 1947, pentru meciul cu Dinamo, Asociaţia Steliştilor 1947 a replicat dur.

”Stimate domnule prim-ministru al României, Marcel Ciolacu

Ne încearcă sentimente contradictorii de mai bine de 2 săptămâni încoace şi încă încercăm să vă înţelegem atât discursurile, cât şi atitudinea. Am dori să vă lămurim în privinţa unui lucru pe cât de evident pe atât de complicat de înţeles şi acceptat de către unii: STEAUA BUCUREŞTI este clubul de sport înfiinţat în anul 1947, la 7 iunie, de către Armata României în baza Decretului Regal nr. 135 din 07.03.1946, iar primul sport ce a fost practicat în cadrul clubului a fost fotbalul! De-a lungul celor 76 de ani de existenţă, în cadrul clubului s-au practicat multiple discipline sportive şi aici amintim doar câteva: fotbal, volei, rugby, handbal, înot, tenis, tenis de masă, scrimă, gimnastică, canotaj, ciclism, călărie etc.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a adus faimă şi respect ţării noastre prin performanţele obţinute la competiţiile internaţionale balcanice, militare, europene, mondiale şi olimpice:

Jocuri Olimpice – 86 medalii (26 aur, 31 argint, 29 bronz)

Campionate Mondiale – 403 medalii (116 aur, 152 argint, 135 bronz)

Campionate Europene – 506 medalii (137 aur, 187 argint, 182 bronz)

Cupe Mondiale – 79 medalii (27 aur, 28 argint, 24 bronz)

Cupe Europene – 170 medalii (30 aur, 33 argint, 57 bronz)

Campionate Mondiale Militare – 1884 medalii (518 aur, 406 argint, 721 bronz)

Jocuri Balcanice – 2382 medalii (1095 aur, 801 argint, 486 bronz)

Campionate Naţionale – 7483 titluri (5153 seniori, 545 tineret, 1785 juniori)

Cupa României – 1465 cupe

Cupa Campionilor Europeni, în anul 1986

Deşi susţineţi că sunteţi stelist de mic, prin declaraţiile date, jigniţi istoria celui mai iubit şi respectat club de sport din România şi pe cei mai mari campioni ai ţării pe care acest club i-a dat, printre care îi enumerăm pe Iolanda Balaş, Cristian Gaţu, Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuş, Gheorghe Hagi, Anton Netolitzchi, Vasile Andrei, Camelia Potec, Marian Drăgulescu, Ana Maria Brânză, Sandra Izbaşa etc.

Astăzi, aţi menţionat că dumneavoastră susţineţi performanţa, prin urmare, vă întrebăm cum puteţi compara performanţa în forma continuă a clubului Steaua de 76 de ani încoace cu cea a clubului de fotbal SC FC Fcsb SA?

Vă aducem la cunoştinţă că, la finalul sezonului 2022-2023, echipa de fotbal a CSA Steaua a obţinut dreptul sportiv de a promova în Superliga naţională de fotbal, dar o lege strâmbă, ce contravine normelor UEFA în legătură cu cluburile de drept public, a anulat această perfomanţă.

Dacă doreaţi să vedeţi Steaua – Dinamo pe Stadionul Steaua, o puteaţi face la meciul din data de 18 aprilie 2023, atunci când cele 2 echipe s-au întâlnit în etapa 4 din play-off-ul Ligii 2.

Este periculos pentru societatea noastră ca un om de rangul dumneavoastră să ignore hotărârile judecătoreşti, care au stabilit clar situaţia istorică a fotbalului de la Steaua şi au arătat cum s-a furat emblema fotbalului stelist, de care, şi după atâţi ani, cei ce au furat-o încă profită, sub oblăduirea Guvernului României condus de domnia voastră!

Este păcat să aruncaţi cu noroi în clubul Steaua, în Armata României şi în cei peste 10000 de sportivi stelişti ce au adus, aduc şi vor aduce glorie ţării noastre prin performanţă corectă! Vă reamintim că, prin decizia definitivă a ÎCCJ din decembrie 2014, Instanţa Supremă a condamnat furtul de identitate şi a stabilit că FC Fcsb, societate înfiinţată în anul 2003, a folosit ilegal şi abuziv identitatea CSA Steaua Bucureşti. În aceeaşi decizie, ÎCCJ a stabilit definitiv şi irevocabil că CSA Steaua nu a cedat niciodată patrimoniul său – marca, numele sau palmaresul – către alte entităţi juridice.

Vă rugăm, documentaţi-vă corect şi nu mai legitimaţi acest furt de identitate!”, a fost mesajul Asociaţiei Steliştilor 1947 pentru premierul Marcel Ciolacu, publicat pe Facebook.

Tot în mijlocul declaraţiilor făcute vineri, Marcel Ciolacu a trimis Corpul de control al premierului la clubul CSA Steaua.

Totodată, FCSB luptă în continuare pentru a obţine dreptul de a juca, la un moment dat, pe arena din Ghencea.

Afla mai multe despre: marcel ciolacufcsbghenceacsa steaua 

viewscnt
Articole similare