Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Revoluţie la Barcelona. Unul dintre cei mai vechi jucători, OUT din vară

Revoluţie la Barcelona. Unul dintre cei mai vechi jucători, OUT din vară
Comentarii

Unul dintre cei mai vechi jucători de la FC Barcelona este pe picior de plecare la finalul sezonului.

FC Barcelona s-a impus, cu multă luptă, cu Real Sociedad, scor 1-0, în etapa a 33-a din La Liga.

Deşi a fost, până la urmă, un meci în care catalanii au obţinut un clean sheat, formaţia lui Xavi a avut mari probleme cu fundaşii săi.

Xavi a mizat în defensivă cu Dani Alves, Araujo, Pique şi Jordi Alba, dar toţi cei patru apărători au acuzat probleme medicale în prima repriză.

Doar Jordi Alba a terminat meciul pe teren. În rest, ceilalţi trei fundaşi au fost schimbaţi pe parcursul părţii secunde.

Revoluţie la Barcelona. Unul dintre cei mai vechi jucători, OUT din vară

În minutul 83, Pique i-a cedat locul în teren lui Clement Lenglet. Apărătorul francez a bifat astfel a 16-a apariţie pentru catalani în campionat în actualul sezon.

Fundaşul de 26 de ani este unul dintre jucătorii pe care conducerea de pe Camp Nou vrea să scape din vară.

Adus în 2018, pentru 36 de milioane de euro, de la Sevilla, Lenglet a părut la început că va deveni stâlpul defensivei catalanilor. Dar, treptat, şi-a pierdut locul de titular în echipă, indiferent de numele antrenorului de pe banca tehnică.

În prezent, francezul este un obişnuit al băncii de rezerve, dar Xavi va apela mai des la el pe finalul actualului sezon, având în vedere problemele întâmpinate de Araujo şi Pique. Astfel, acestea ar putea reprezenta ultimele sale apariţii în tricoul blau-grana. 

Lenglet are un contract valabil până în anul 2026, dar există mai multe oferte pentru el. Presa din Spania anunţă că internaţionalul francez este dorit de mai multe echipe din Premier League, în special Everton, din Franţa, dar şi de la Seviila, fostul său club, acolo unde Lopetegui ar insista pentru acesta.

Conducerea formaţiei de pe Camp Nou a încercat să scape de Lenglet şi în perioada de transferuri din iarnă, dar fără succes. În momentul actual, conform todofichajes.com, catalanii cer aproximativ 12 milioane de euro pentru jucătorul cotat la 14 milioane.

Lenglet a bifat 155 de apariţii pentru FC Barcelona. A marcat şapte goluri şi a pasat decisiv de trei ori.

Afla mai multe despre: lengletbarcelona 

viewscnt
Articole similare