Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România a ajuns în barajul pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial de polo! Tricolorii au fost învinşi de Italia, în ultimul meci din grupă

România a ajuns în barajul pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial de polo! Tricolorii au fost învinşi de Italia, în ultimul meci din grupă

Sporturi

Comentarii

Naţionala de polo a României a fost învinsă, vineri, la Doha, de reprezentativa Italiei, scor 16-10 (4-3, 4-4, 5-2, 3-1) în ultimul meci din grupa D a Campionatului Mondial, astfel că, ocupând locul trei, va juca la baraj pentru accederea în sferturile de finală.

Au marcat pentru România: Vlad Georgescu 3, Matei Lutescu 2 , Tudor Fulea 2, Andrei Prioteasa 1, Silvian Colodrovschi 1, Andrei Neamţu 1.

În primele meciuri din grupă, România a pierdut cu Ungaria scor 8-15, şi a învins Kazahstan cu 25-3.

A terminat pe primul loc grupa D Ungaria, care s-a calificat astfel direct în sferturi.

Italia, locul doi, şi România, locul trei, vor juca meciuri de baraj, iar Kazahstan – ultimul loc – va juca pe tabloul pentru locurile 13-16.

Meciul de baraj al României va fi împotriva echipei care se va clasa pe locul al 2-lea din grupa C (Serbia, Muntenegru, SUA şi Japonia).

Meciurile de baraj se vor disputa la 11 februarie. Meciurile din sferturi vor avea loc în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Campionatul Mondial din 2024 este foarte important prin prisma oferirii a patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care sunt calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Astfel, România are o şansă bună de a lupta pentru o revenire la JO după 12 ani.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

Afla mai multe despre: polo romaniapolocampionatul mondial de polo 

viewscnt
Articole similare