You are here:

Salariu uriaş pentru Jurgen Klopp la Red Bull. Cu cât îl plătea Liverpool

Salariu uriaş pentru Jurgen Klopp la Red Bull. Cu cât îl plătea Liverpool
Comentarii

Jurgen Klopp, va fi noul "Sef al Fotbalului Mondial" al grupului Red Bull din 1 ianuarie 2025.

Vechiul tehnician al lui Liverpool va monitoriza toate echipele din portofoliul Red Bull. Compania austriacă de băuturi energizante deţine RB Leipzig (99% din acţiuni), RB Salzburg (Sponsor principal, în trecut a avut 100% din acţiuni), Leeds United ( 10% din acţiuni), Red Bulls New York (100% din acţiuni), Red Bull Bragantino (100% din acţiuni) şi Omiya Ardija (liga a treia din Japonia/100% din acţiuni).

Jurgen Klopp va caştiga intre 8 şi 11 milioane de euro pe an la Red Bull 

Contractul este pe 5 ani şi se doreşte un proiect pe termen lung. La cluburile din Brazilia, Japonia şi SUA, fostul tehnician din Anglia va avea contact direct cu antrenorii şi întreg staff-ul tehnic al formaţiei. La celelalte două echipe, Leipzig si Salzburg va avea un rol de consilier.

Neamţul este aşteptat cu ideile sale revoluţionare legate de fotbal, pentru a stabiliza toate echipele implicate în portofoliul Red Bull. Dupa ce a anunţat că doreşte un an sabatic, se pare că fostul antrenor al lui Liverpool nu a putut sta departe de fenomenul fotbalistic.

Liverpool îl plătea regeşte pe Jurgen Klopp

Englezii îi ofereau un salariu de peste 20 de milioane de euro, dar Premier League era o pălarie mult mai stresantă decât poziţia în care se află acum, având un rol de analist si consultant.

"Voi fi în primul rând un mentor pentru antrenorii şi conducerea cluburilor Red Bull, dar în cele din urmă fac parte dintr-o organizaţie unică, inovatoare şi orientată spre viitor” a declarat Jurgen Klopp. 

Urmează o perioada cu mai multă libertate profesională pentru Klopp, in comparaţie cu perioada petrecuta pe Anfield Road.

 

Afla mai multe despre: jurgen kloppred bullliverpool 

viewscnt
Articole similare