Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Se anunţă revenirea unei echipe de tradiţie din România! Primăria va prelua clubul şi are planuri măreţe: ”Vrem să obţinem promovarea”

Se anunţă revenirea unei echipe de tradiţie din România! Primăria va prelua clubul şi are planuri măreţe: ”Vrem să obţinem promovarea”

Fotbal intern

Comentarii

Unirea 1924 Alba Iulia, formaţie aflată pe ultimul loc în seria nouă din Liga 3, urmează să fie preluată de Primărie din sezonul viitor.

Unirea Alba Iulia se pregăteşte pentru o revenire în prim-planul fotbalului românesc, după ce a anunţat că va fi preluată oficial de Primărie de la 1 iunie.

Echipa care va împlini 100 de ani în 2024 se află în prezent pe ultimul loc în seria nouă a Ligii 3, dar peste două sezoane îşi propune să atingă al doilea eşalon.

Conform alba-sport.ro, Primăria va prelua echipa prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, urmând ca apoi să se facă demersuri pentru a se obţine sigla şi palmaresul.

Retrogradată în 2010 din Liga 1, imediat după revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, Unirea Alba Iulia avea să mai petrească trei sezoane în Liga 2 înainte de a se desfiinţa.

Însă, în 2014, echipa a ”renăscut” şi a luat-o de la capăt, din Liga 5, înainte de a ajunge în Liga 3 în 2017, graţie unei invitaţii din partea forului conducător.

Se anunţă revenirea unei echipe de tradiţie din România

După mai mulţi ani în al treilea eşalon, directorul CSM Unirea Alba Iulia anunţă că clubul are planuri măreţe pentru viitor.

Vom prelua echipa de la vară. Au fost numeroase discuţii pe această temă cu primarul, cu viceprimarii, cu aleşii locali.

Dreptul de participare în Liga a 3-a va fi cesionat către CSM Unirea Alba Iulia, iar apoi, în luna iunie, în termenul prevăzut de regulament, vom depune documentele aferente la Federaţia Română de Fotbal. Totul depinde ca echipe să fie pe «zero» în privinţa datoriilor.

Vrem să ne consolidăm din mers, sezonul următor să accedem în play-off, iar în 2024, când Unirea va împlini 100 de ani, să celebrăm o promovare în Divizia B”, a punctat Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia, într-o emisiune de la Radio Unirea FM.

În istoria sa de aproape 100 de ani, Alba Iulia a oferit fotbalului românesc jucători precum Gică Grozav, Cornel Ţălnar sau Nicuşor Stanciu.

Afla mai multe despre: alba iulia 

viewscnt
Articole similare