Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul care i-a încheiat cariera la naţională lui Răzvan Raţ: ”M-a retras”

Selecţionerul care i-a încheiat cariera la naţională lui Răzvan Raţ: ”M-a retras”

Echipa națională

Comentarii

Fost căpitan al echipei naţionale, Răzvan Raţ (41 de ani) a însumat 113 apariţii sub tricolor, dar este de părere că ar fi putut strânge mai multe. Fostul fundaş a dezvăluit că un selecţioner a fost cel care i-a cariera în tricoul României.

Răzvan Raţ a debutat în tricoul României pe 13 februarie 2002, la doar 20 zeci de ani, în al doilea mandat al lui Anghel Iordănescu pe banca tehnică a naţionalei.

Interesant este că fostul căpitan al echipei naţionale avea să îşi încheie cariera sub tricolor sub comanda aceluiaşi tehnician, 14 ani mai târziu.

Când a revenit pe banca tehnică a echipei naţionale, Răzvan Raţ încă era titular şi ajunsese chiar să poarte banderola, după retragerile lui Cristi Chivu şi Adi Mutu.

Însă, după Euro 2016, turneu final la care ”tricolorii” nu s-au ridicat la aşteptările fanilor, fostul fundaş stânga avea să nu mai îmbrace vreodată tricoul României.

După ce a fost titular în partidele cu Franţa şi Elveţia, Răzvan Raţ a fost lăsat pe bancă la meciul cu Albania, pierdut surprinzător de România.

”Tricolorii” au revenit în ţară cu coada între picioare, iar Cristoph Daum i-a luat locul lui Anghel Iordănescu pe banca tehnică a selecţionatei noastre.

Selecţionerul care i-a încheiat cariera la echipa naţională lui Răzvan Raţ

Odată cu venirea neamţului, care a avut la rândul său parte de un mandat dezastruos la naţională, Răzvan Raţ nu a mai fost convocat.

Fostul căpitan a recunoscut ani mai târziu că ar fi preferat să se retragă la propria iniţiativă, decât să o facă pentru că nu mai era în planurile selecţionerului.

Cred că mai puteam să joc, fizic mai puteam să joc, dar am renunţat din punct de vedere mental. Mai bine te retragi atunci când trebuie, decât să te retragă ori suporterii, ori un antrenor sau un patron, cum m-a retras pe mine Daum de la naţională”, a declarat Răzvan Raţ, la Pro Arena.

Răzvan Raţ este pe locul patru în clasamentul fotbaliştilor cu cele mai multe meciuri în tricoul României.

Numai Dorinel Munteanu, 134, Gică Hagi, 125, şi Gică Popescu, 115 au jucat mai multe decât cele 113 partide ale lui Raţ sub tricolor.

Afla mai multe despre: răzvan raţ 

viewscnt
Articole similare