Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul care şi-a dat demisia după ce şi-a calificat echipa la EURO 2024

Selecţionerul care şi-a dat demisia după ce şi-a calificat echipa la EURO 2024
Comentarii

În ciuda calificării echipei sale la Euro 2024, Jaroslav Silhavy a anunţat că demisionează din funcţia de selecţioner al Cehiei, post pe care îl ocupa din 2018.

El şi-a anunţat luni seară demisia, la câteva minute după ce naţionala s-a calificat la Euro 2024 învingând Moldova cu 3-0. "Chiar dacă acum suntem fericiţi, am decis încă dinaintea meciului că nu voi continua", a declarat fostul fundaş, în vârstă de 62 de ani, la televiziunea publică cehă, într-un interviu acordat după meci.

Silhavy, care a condus echipa până în sferturile de finală ale ultimului Euro, înainte de a-şi asigura un loc la turneul de anul viitor din Germania, a fost criticat pentru rezultatele slabe ale echipei în Grupa E, unde a terminat pe locul doi, după Albania, după ce a câştigat doar patru din cele opt meciuri disputate.

Echipa cehă a fost, de asemenea, afectată de un scandal cu mai puţin de 48 de ore înainte de meciul decisiv cu Moldova, când trei internaţionali - Vladimir Coufal (West Ham), Jakub Brabec (Aris Salonic) şi Jan Kuchta (Sparta Praga) - au fost excluşi din echipă după ce şi-au petrecut noaptea de sâmbătă spre duminică într-o discotecă.

Moldova a fost aproape de a scrie istorie! A avut nevoie de victorie pentru a merge la EURO 2024, dar s-a încurcat cu Cehia

Moldova a fost aproape de o calificare istorică la Campionatul European. După 1-1 cu Feroe, 0-0 cu Cehia, 0-2 cu Albania, 3-2 cu Polonia, 1-0 cu Feroe, 1-1 cu Polonia şi 1-1 cu Albania, Moldova a avut nevoie de victorie în deplasarea cu Cehia, în ultima etapă, pentru a fi în Germania. 

Cu Dorian Railean (Chindia Târgovişte), Postolachi (ex-jucător la UTA), Raţă (FC Voluntari), Cojocari (Unirea Slobozia) şi Damaşcan (Sepsi) în teren, Moldova s-a văzut condusă la Olomouc încă din minutul 14, când Doudera a deschis scorul.

Deşi au avut ocazii, moldovenii au primit încă o lovitură în minutul 55, când Baboglo a lovit cu cotul în săritură şi a primit al doilea cartonaş galben. 

Cehia n-a mai avut emoţii şi a mai marcat de două ori până la final, prin Chory şi Soucek, pentru a se califica în faţa Moldovei, la EURO 2024.

Albania, deja calificată din grupa E, a remizat acasă cu Feroe, scor 0-0, dar merge în Germania cu 15 puncte, precum ocupanta locului secund, Cehia. Polonia a terminat a treia, cu 11 puncte, Moldova a fost a patra, cu 10 puncte, iar Feroe a fost ultima, cu 2 puncte. 

Afla mai multe despre: cehiamoldovaeuro 2024jaroslav silhavy 

viewscnt
Articole similare