Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moldova a clacat în faţa istoriei şi a ratat calificarea la EURO 2024! Italia a tremurat cu Ucraina pentru turneul final. Rezultatele serii din preliminarii

Moldova a clacat în faţa istoriei şi a ratat calificarea la EURO 2024! Italia a tremurat cu Ucraina pentru turneul final. Rezultatele serii din preliminarii
Comentarii

Prezentat drept meciul secolului de Federaţia Moldovenească de Fotbal, naţionala de peste Prut a clacat în Cehia, care s-a calificat în faţa adversarilor, la EURO 2024. Italia avut emoţii pentru a fi la turneul final, după 0-0 în deplasare cu Ucraina şi cu o fază controversată pe final, la care s-a cerut penalty la Mudryk.

Moldova a fost aproape de a scrie istorie! A avut nevoie de victorie pentru a merge la EURO 2024, dar s-a încurcat cu Cehia

Moldova a fost aproape de o calificare istorică la Campionatul European. După 1-1 cu Feroe, 0-0 cu Cehia, 0-2 cu Albania, 3-2 cu Polonia, 1-0 cu Feroe, 1-1 cu Polonia şi 1-1 cu Albania, Moldova a avut nevoie de victorie în deplasarea cu Cehia, în ultima etapă, pentru a fi în Germania. 

Cu Dorian Railean (Chindia Târgovişte), Postolachi (ex-jucător la UTA), Raţă (FC Voluntari), Cojocari (Unirea Slobozia) şi Damaşcan (Sepsi) în teren, Moldova s-a văzut condusă la Olomouc încă din minutul 14, când Doudera a deschis scorul. Deşi au avut ocazii, moldovenii au primit încă o lovitură în minutul 55, când Baboglo a lovit cu cotul în săritură şi a primit al doilea cartonaş galben. 

Cehia n-a mai avut emoţii şi a mai marcat de două ori până la final, prin Chory şi Soucek, pentru a se califica în faţa Moldovei, la EURO 2024. 

Albania, deja calificată din grupa E, a remizat acasă cu Feroe, scor 0-0, dar merge în Germania cu 15 puncte, precum ocupanta locului secund, Cehia. Polonia a terminat a treia, cu 11 puncte, Moldova a fost a patra, cu 10 puncte, iar Feroe a fost ultima, cu 2 puncte. 

Din grupa C, Anglia, cu 20 de puncte, după remiza cu Macedonia de Nord, 1-1, şi Italia, cu 14 puncte, s-au calificat, însă fotbaliştii lui Spalletti au avut emoţii, întrucât Ucraina a ameninţat al doilea loc în grupă. 

Pe BayArena din Leverkusen, Ucraina a fost nevoită să învingă Italia. Echipa lui Luciano Spalletti a dominat partida şi a avut ocazii de gol. Replica ucraineană a venit în repriza secundă, Mudryk ratând o şansă mare în minutul 65, la o gafă a apărării italiene, reparată în cele din urmă de Donnarumma. Italia nu a reuşit să înscrie până la final, ambii portari având intervenţii salvatoare

Totuşi, italienii au avut emoţii pe final, când Mudryk a căzut în careul advers, după ce i-a luat faţa unui adversar, însă centralul n-a dictat penalty şi nici măcar nu a consultat faza la monitorul VAR. 

S-a terminat 0-0 şi Ucraina a încheiat a treia în grupă şi a ratat calificarea, deşi a avut acelaşi număr de puncte precum Italia, care merge în Germania, la turneul final. 

Din grupa H s-au calificat Danemarca şi Slovenia, cu câte 22 de puncte. Danezii au pierdut în ultima etapă cu Irlanda de Nord, scor 2-0, în timp ce slovenii s-au impus greu cu Kazahstan, scor 2-1. 

Rezultate înregistrate luni seara, în calificările Euro 2024

  • Grupa C: Ucraina – Italia 0-0;
  • Grupa C: Macedonia de Nord – Anglia 1-1 (Bardhi 41 / Kane 59);
  • Grupa E: Cehia – Moldova 3-0 (Doudera 14, Chory 72, Soucek 90);
  • Grupa E: Albania – Insulele Feroe 0-0;
  • Grupa H: Irlanda de Nord – Danemarca 2-0 (Price 60, D. Charles 81);
  • Grupa H: Slovenia – Kazahstan 2-1 (Sesko 41 penalti, Verbic 86 / Orazov 48);
  • Grupa H: San Marino – Finlanda 1-2 (Berardi 90+7 / Soiri 50, 58).

Afla mai multe despre: preliminarii euro 2024rezultate euro 2024ucraina italiacehia moldova 

viewscnt
Articole similare