Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Situaţia lui e simplă”. Directorul sportiv al Spartei Praga anunţă despărţirea de Florin Niţă: ”Avem cinci portari în lot, a primit permisiunea”

”Situaţia lui e simplă”. Directorul sportiv al Spartei Praga anunţă despărţirea de Florin Niţă: ”Avem cinci portari în lot, a primit permisiunea”

Stranieri

Comentarii

Florin Niţă (35 de ani) este la finalul drumului la Sparta Praga şi nu mai are nicio şansa de a îşi recăpăta postul de titular. Portarul român va pleca din Cehia liber de contract, fie în această iarnă, fie în vară.

După un an şi jumătate în care a fost titularul indisputabil din poarta echipei naţionale, Florin Niţă nu a mai fost convocat de Edi Iordănescu.

Lipsa de jocuri la Sparta l-a costat dur pe portarul de 35 de ani, în condiţiile în care Ionuţ Radu evoluează meci de meci la Cremonese şi este, statistic, printre cei mai buni portari din Europa.

Luând în calcul şi perioadele bune traversate de Ştefan Târnovanu şi Horaţiu Moldovan în ultimul an, selecţionerul a decis să îl lase acasă pe Niţă şi să cheme trei portari care nu au nicio apariţie pentru România.

Însă, Florin Niţă ar putea reveni curând în planurile echipei naţionale, întrucât urmează să o părăsească pe Sparta Praga, a confirmat directorul sportiv Tomas Rosicky.

Fostul star al lui Arsenal a dezvăluit că portarul român este liber să plece din Cehia de mai mult timp, însă nu a primit vreo ofertă pe placul său până acum, deşi a fost dorit de CFR Cluj.

Directorul sportiv al Spartei Praga anunţă despărţirea de Florin Niţă

În plus, Rosicky a confirmat că, oricând va pleca, Niţă va pleca gratis, astfel că ar putea fi o opţiune şi pentru echipele din campionatul nostru.

Avem cinci portari în lot. Ştiu, sunt mulţi. Niţă? Situaţia lui e simplă. După ce Brian (n.r. Brian Priske, antrenorul echipei Sparta Praga) a spus că Niţă nu mai este principala variantă de portar, el a primit permisiunea de a pleca.

Nu şi-a găsit o echipă, aşa că este în continuare jucătorul nostru. Nu este nicio problemă. Jucătorul ştia de multă vreme că poate să plece.

Noi nu l-am împiedicat în niciun fel şi chiar i-am promis că nu vom solicita nicio sumă de bani, a declarat Tomas Rosicky, pentru iSport.cz.

Ajuns la 35 de ani, Niţă se apropie de finalul carierei şi ar putea fi dispus să revină în Liga 1.

În cazul în care îşi găseşte o nouă echipă înaintea perioadei de mercato, portarul ar putea, în teorie, să îşi rezilieze de comun acord contractul cu Sparta şi să semneze de îndată din postura de jucător liber de contract.

Afla mai multe despre: florin niţă 

viewscnt
Articole similare