You are here:

Sportivii care au pe corp inelele olimpice riscă o penalizare la Jocurile Paralimpice! Cum s-a ajuns la această decizie

Sportivii care au pe corp inelele olimpice riscă o penalizare la Jocurile Paralimpice! Cum s-a ajuns la această decizie

Sporturi

Comentarii

Sportivii care poartă celebrele inele olimpice pe corp vor trebui să le ascundă, conform unei reguli adoptate de Comitetul Paralimpic Internaţional, relatează Le Figaro.

Jocurile Paralimpice: Sportivii care au pe corp inelele olimpice riscă o penalizare

Vizibile pe corpul multor sportivi în timpul celor două săptămâni ale Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, inelele olimpice nu vor putea fi văzute la televizor în timpul Jocurilor Paralimpice din următoarele săptămâni (28 august-8 septembrie). Şi asta dintr-un motiv foarte simplu: un tatuaj reprezentând simbolul Jocurilor este interzis de Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC), care guvernează Jocurile Paralimpice de la prima ediţie, Roma 1960.

La fel ca la Jocurile Olimpice, „publicitatea pe corp” este strict interzisă, sau cel puţin foarte strict controlată. Însă, spre deosebire de JO, unde inelele desenate de Pierre de Coubertin sunt marca CIO, IPC nu le permite pe corpul sportivilor. Această regulă a fost introdusă la Londra în 2012 şi consolidată începând cu Jocurile de la Rio în 2016. În acelaşi an, înotătorul britanic Josef Craig, campion paralimpic la Londra, a fost descalificat de la Campionatele Europene pentru că afişa acest tatuaj.

„Publicitatea pe corp nu este permisă în niciun caz, nici simbolurile, nici tatuajele”, stipulează IPC, care a reamintit această regulă sportivilor paralimpici aşteptaţi la Paris.

Singura excepţie de la regulă este că logo-ul Jocurilor Paralimpice, celebrul „Agitos” care se află în vârful Arcului de Triumf, poate fi afişat cu mândrie de concurenţi. Cu toate acestea, în cazul în care concurenţii nu îşi acoperă în niciun fel tatuajele, aceştia vor fi descalificaţi.

Afla mai multe despre: inelele olimpicejocurile paralimpice 

viewscnt
Articole similare