Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadionul nou de 70 de milioane de euro de la Târgovişte nu va fi casa Chindiei! Cine va utiliza noua arenă

Stadionul nou de 70 de milioane de euro de la Târgovişte nu va fi casa Chindiei! Cine va utiliza noua arenă
Comentarii

Un nou stadion are să fie construit la Târgovişte, deşi arena care se află în prezent în oraş se află în procesul de renovare.

De tei sezoane, Chindia Târgovişte îşi dispută toate meciurile de ”acasă” pe alte stadioane din ţară. Elevii lui Săndoi s-au plimbat pe la Buzău sau Ploieşti, dar sunt aproape acum de a avea propria casă.

Stadionul Eugen Popescu se află în renovări de mai bine de doi ani, dar ar fi aproape de a fi dat în funcţiune la finalul acestei veri.

În acelaşi timp, surprinzător, o altă arenă are să fie construită la Târgovişte, care va costa 70 de milioane de euro, 65 care vor fi asigurate de CNI, şi cinci de CJ Dâmboviţa.

Noul stadion nu are nicio tangenţă cu Chindia, a anunţat edilul din Târgovişte, ci are să fie utilizat pentru diverse alte sporturi pe lângă fotbal.

Noua arenă va avea în jur de 12.000 de locuri, iar proiectul pentru construcţia sa a fost aprobat la opt ani după ce fusese propus iniţial.

Interesant este că în 2014 arena ar fi costat doar 22 de milioane de euro, în timp ce acum ar urma să coste de peste trei ori mai mult.

Stadionul nou de 70 de milioane de euro de la Târgovişte nu va fi casa Chindiei

Chiar dacă noi, Primăria, renovăm acum vechea arenă, noul stadion care va fi construit în Târgovişte, în baza proiectului Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu este deloc o investiţie inutilă.

Gândiţi-vă că la nivel de judeţ, unde trăiesc în jur de 500.000 de oameni, nu mai avem astfel de baze sportive, de stadioane, la standardele din prezent.

Vechea arenă, care va fi finalizată, sper eu, până în august-septembrie, va fi casa Chindiei. Cealaltă, care va avea şi pistă de atletism, va găzdui şi alte competiţii, în afară de cele din fotbal. 

Dacă proiectul Consiliului Judeţean era aprobat mai repede, din 2016 sau 2017, ar fi fost gata până acum.

Dar noi tot trebuia să îmbunătăţim vechea arenă, pentru că nu puteam s-o lăsăm să se prăbuşească”, a spus Cristian Stan, primarul din Târgovişte, pentru gsp.ro.

Afla mai multe despre: stadion târgovişte 

viewscnt
Articole similare