Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Te aştepţi să facă diferenţa, să fie un exemplu”. Gică Popescu, exigent cu o parte dintre jucătorii Farului: ”M-aş supăra” | EXCLUSIV

”Te aştepţi să facă diferenţa, să fie un exemplu”. Gică Popescu, exigent cu o parte dintre jucătorii Farului: ”M-aş supăra” | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

Preşedintele Farului Constanţa, Gică Popescu (55 de ani), a vorbit la final de 2022 despre cum a trecut pentru dobrogeni prima parte a actualului sezon competiţional. Aşa cum era de aşteptat, s-a arătat foarte fericit, dar a fost sever cu unii dintre jucătorii liderului din Superligă.

Farul Constanţa a încheiat anul 2022 pe prima poziţie în Superligă, cu 45 de puncte acumulate în 21 de etape.

Deşi în ultimele etape, formaţia de la malul mării nu a mai arătat aceeaşi formă de joc, campioana CFR Cluj nu a putut profita de paşii greşiţi făcuţi de trupa lui Gică Hagi.

Într-un interviu Orange Sport, Gică Popescu a fost chestionat cu privire la ce a îmbunăţătit Farul în acest sezon, iar unul dintre aspecte este stilul de joc ofensiv, dobrogenii având de departe cel mai bun atac din campionat, cu 42 de goluri marcate.

”Cred că este cel mai bun sezon pe care l-a avut Farul în istoria sa, cea mai bună jumătate de an. 

Primul obiectiv îl avem deja marcat, suntem în play-off, obiectivul pe care ni l-am propus la începutul sezonului. De acum încolo orice performanţă pe care o vom obţine este ca un bonus.

Bineînţeles că ne dorim să ne batem la titlu. Va fi un retur de campionat foarte greu pentru că diferenţa dintre noi şi urmăritoare este destul de mica. 

Parcursul pe care l-am avut a fost excepţional. 45 de puncte şi realizarea obiectivului cu multe etape înainte de terminarea sezonului regulat e o chestie excepţională. 

Am fost mult mai pragmatici şi, pe lângă faptul că ne place să jucăm fotbal, să atacăm, am obţinut puncte şi atunci când am jucat prost. Se spune că echipele mari câştigă şi atunci când joacă prost.

Ar fi excepţional să păstrăm acelaşi ritm, aceeaşi evolutie şi în meciurile care au rămas până la terminarea campionatului, ca să intram cu o zestre de puncte importantă în play-off”, a declarat ”Baciul”, pentru Orange Sport.

Gică Popescu, exigent cu o parte dintre jucătorii Farului: ”M-aş supăra” | EXCLUSIV

Întrebat dacă au fost jucători care ar fi trebuit să ajute echipa mai mult, Gică Popescu este de părere că fotbaliştii cu experienţă trebuie să aibă un cuvând mai greu de spus şi să fie modele pentru cei tineri.

”Este foarte greu să nimereşti cu toţi jucătorii pe care îi semnezi la începutul unui sezon. Dacă mizezi pe anumiţi jucători şi jumătate nu dau randamentul pe care îl astepţi, atunci intri în dificultăţi. 

Bineînţeles că nu toţi jucătorii pe care i-am adus au şi dat rezultatele pe care le aşteptam de la ei. Ar fi nedrept să dăm nume pentru că şi eu am fost jucător şi nu am avut întotdeauna sezoane nemaipomenite. Am jucat şi mai bine, şi mai puţin bine, şi mai prost, eu înţeleg anumite evoluţii ale jucătorilor. 

M-aş supăra şi aş da nume dacă ar fi rău intenţionat, să vină să îşi ia banii şi să treacă timpul. Nu am avut astfel de jucători.

Când aduci jucători, în special cu experienţă, aştepţi să facă diferenţa, să îi tragă pe aştia mici după ei, să fie un exemplu în primul rând în vestiar, pe terenul de antrenament, cum se antrenează, spiritul pe care îl au.

Şi noi am avut modele în vestiar pe care am încercat să le urmăm şi să le copiem, aşa că şi noi aşteptăm de la jucătorii cu experienţă care vin la Farul să fie un model de antrenament şi comportament pentru cei tineri”, a concluzionat oficialul Farului.

Afla mai multe despre: gica popescufarul 

viewscnt
Articole similare