Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transferul care a adus o ”sumă incredibilă” în conturile clubului, dar a pus în pericol şansele echipei la play-off: ”Nu a mai câştigat fără el” | EXCLUSIV

Transferul care a adus o ”sumă incredibilă” în conturile clubului, dar a pus în pericol şansele echipei la play-off: ”Nu a mai câştigat fără el” | EXCLUSIV

FC U Craiova

Comentarii

Plecat de la FC U Craiova după doar câteva luni petrecute pe banca tehnică, Marius Croitoru (42 de ani) a vorbit în premieră despre transferul lui Andrea Compagno (26 de ani) la FCSB, pentru 1,5 milioane de euro, în cadrul podcastului Orange Sport SportCast.

Cel mai bun marcator din Liga 1 în 2022, cu 21 de reuşite în acest an calendaristic, Andrea Compagno a apărut de nicăieri în lisa golgheterilor Ligii 1.

Primele două goluri ale sale în primul eşalon al României au venit în decembrie 2021, la cinci luni după debutul sezonului, acesta fiind afectat de mai multe accidentări în toamnă.

Dar, odată ce a început să marcheze, italianul nu s-a mai oprit, iar astfel a fost convins Gigi Becali să ”spargă” 1,5 milioane de euro pentru atacantul de la FC U Craiova.

Deşi acesta ar fi avut o clauză de reziliere de trei milioane de euro, Adrian Mititelu a decis să accepte oferta pentru vicecăpitanul echipei sale, decizie care părea firească iniţial.

Numai că oltenii s-au ”prăbuşit” fără golgheterul lor, iar Marius Croitoru, fostul antrenor al celor de la FC U Craiova, a recunoscut că transferul lui Compagno le-a stricat puţin planurile.

”A fost o alegere înţeleaptă”

Noul tehnician al lui FC Argeş a spus că decizia de a îl vinde a fost înţeleaptă din punct de vedere financiar, dar a punctat că echipa a avut de suferit fără el, mai ales că şi înlocuitorul său s-a ”rupt”.

A fost o alegere înţeleaptă, pentru că să vinzi un jucător în România pentru 1,5 milioane de euro... este o sumă incredibilă. E clar că în componenţă pe care am pregătit-o în meciurile de pregătire, am jucat doar trei-patru meciuri.

După meciul cu Steaua (n.r. FCSB), Bauza s-a 'rupt', fractură, după al cincilea meci, a plecat Compagno, normal că lucrurile au evoluat mai încet decât am aşteptat, nu am avut un vârf clasic, l-am adus pe Iancu, un jucător fantastic, numai că a avut o problemă fizică.

S-a pus la punct din punct de vedere fizic, a jucat exact ce mi-am dorit eu, dar a fost scurtă perioada, după s-a accidentat şi echipa nu a mai câştigat fără el”, a declarat Marius Croitoru, pentru Orange Sport.

În prezent, FC U Craiova se află pe locul 12 în Liga 1, la patru puncte de play-off, dar şi la două lungimi de penultimul loc, ocupat de U Cluj.

Doar şase puncte o despart pe FCSB de trupa ardeleană, astfel că lupta de la mijlocul clasamentului este mai mult decât strânsă.

Afla mai multe despre: andrea compagno 

viewscnt
Articole similare