Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transferul ”liderului” de la FCSB, cerut de urgenţă în Italia de fostul campion al României. ”E impresionant. Este mult mai bun”

Transferul ”liderului” de la FCSB, cerut de urgenţă în Italia de fostul campion al României. ”E impresionant. Este mult mai bun”

FCSB

Comentarii

Se pune la cale unul dintre cele mai spectaculoase transferuri dinspre Superliga României spre vestul Europei, iar subiectul tranzacţiei este un jucător important de la FCSB.

Transferul ”liderului” de la FCSB, cerut de urgenţă în Italia de fostul campion al României. ”E impresionant. Poate ocupa orice poziţie de la mijloc”

Malcom Edjouma poate fi subiectul unui transfer interesant în această vară şi unul dintre jucătorii importanţi care ar putea pleca de la FCSB în actuala perioadă de mercato.

Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani este dorit de Bari, în Serie B, zvon care a fost confirmat de însuşi Mihai Stoica, în direct la Orange Sport.

Dar oferta italienilor nu ar fi pe placul lui Gigi Becali, care doreşte un milion de euro pentru transferul definitiv sau 500.000 pentru împrumut şi un milion pentru opţiunea de cumpărare, în schimbul jucătorului său. Peninsularii nu ar oferi decât 800.000 de euro.

Totuşi, negocierile vor continua şi în perioada următoare, astfel că este de aşteptat să se ajungă la un numitor comun, mai ales că pentru acest transfer face ”lobby” şi un fost jucător român care a trecut pe la Bari.

Este vorba de Ionuţ Rada, care a evoluat la Bari timp de un sezon şi jumătate, între ianuarie 2015 şi august 2016. Acesta a analizat posibilul transfer al lui Edjouma şi este convins că ar fi o achiziţie ideală pentru formaţia italiană.

"Edjouma este un jucător cu mari perspective, fără îndoială. La Steaua (n.r. FCSB) este un lider, în ciuda faptului că a fost adus Djokovic, care este considerat drept un mic star al echipei.

Totuşi, Edjouma rămâne un jucător important. Vă spun că despre negocierile cu Bari s-a discutat aici timp de două zile.

E un jucător impresionant din punct de vedere fizic şi poate ocupa orice poziţie de la mijloc. Îi place să avanseze şi să participe la faza ofensivă, însă nu pare obişnuit să acopere zona din faţa fundaşilor.

Am urmărit meciurile lui Bari din sezonul trecut, iar Edjouma mi se pare perfect pentru a-l înlocui pe Folorunsho (n.r. mijlocaş care a fost împrumutat de Napoli la Bari în sezonul trecut).

În comparaţie cu el, nu are aceeaşi progresie, însă este mult mai bun din punct de vedere tehnic: preluări bune, şut bun şi viziune.

În ultimul sezon a marcat 11 goluri de pe postul de mijlocaş, folosindu-se de lovituri de cap, şuturi de la distanţă sau execuţii acrobatice, care l-au ajutat să reuşească nişte goluri spectaculoase.

Edjouma a demonstrat deja că se poate adapta când a mers de la Botoşani, un club nu prea mare, la un colos precum Steaua (n.r. FCSB). Ba chiar şi-a îmbunătăţit prestaţiile aici.

Vorbim despre un club unde presiunea de la fani şi de la presă este la cote maxime, deci cu siguranţă este obişnuit cu acest lucru. Bari e un club care te face să te simţi fotbalist", a declarat Rada, pentru La Gazzetta del Mezzogiorno.

În cariera sa, Ionuţ Rada a mai trecut pe la echipe precum Rapid, FCSB şi CFR Cluj. Este campion al României cu clujenii (2012) şi dublu câştigător al Cupei României cu Rapid (2006, 2007).

În vârstă de 26 de ani, Malcom Edjouma este cotat la 1,5 milioane de euro şi a reuşit 14 goluri şi patru assist-uri în 58 de partide pentru FCSB.

Afla mai multe despre: fcsbmalcom edjoumaionut radabari 

viewscnt
Articole similare