Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UEFA le-a impus fotbaliştilor o regulă dură! Se aplică la EURO 2024: "Arbitrii vor fi fermi"

UEFA le-a impus fotbaliştilor o regulă dură! Se aplică la EURO 2024: "Arbitrii vor fi fermi"

Campionatul European

Comentarii

Şeful Comisiei de Arbitri a UEFA, italianul Roberto Rosetti, a precizat că doar căpitanul va putea vorbi cu arbitrul la Euro-2024, conform lequipe.fr.

Căpitanul va fi singurul jucător căruia i se va permite să se adreseze arbitrului la EURO 2024

"Arbitrii vor fi fermi în ceea ce priveşte gesturile urâte şi protestele pentru a proteja imaginea jocului şi a lăsa o moştenire sportivă pentru generaţiile viitoare", a declarat el pentru cotidianul francez.

Pentru a realiza acest lucru, căpitanul va fi singura persoană care va avea voie să vorbească cu arbitrul, evitându-se astfel aglomeraţia: "Cerem tuturor echipelor să se asigure că singurul jucător care vorbeşte cu arbitrul este căpitanul. Le cerem căpitanilor să se asigure că toţi coechipierii lor nu îl înconjoară pe arbitru, ceea ce va permite să aibă loc o conversaţie directă, astfel încât decizia să fie transmisă în timp util şi în mod respectuos. Este responsabilitatea căpitanului să se asigure că toţi coechipierii săi respectă arbitrul, păstrează distanţa şi nu îl înconjoară."

Nerespectarea acestei reguli va duce la sancţionarea cu cartonaş galben pentru jucător. "Orice jucător care ignoră rolul căpitanului său şi/sau se apropie de arbitru într-un mod lipsit de respect sau contestatar va fi avertizat", a explicat Robert Rosetti, înainte de a clarifica un caz concret. "În mod evident, dacă portarul este căpitan, va trebui să fie desemnat un jucător de câmp pentru a îndeplini acest rol în cazul în care un incident are loc la capătul opus al terenului".

Afla mai multe despre: uefaeuro 2024romania euro 2024 

viewscnt
Articole similare