Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un conducător, verdict surprinzător despre situaţia financiară de la CFR Cluj şi FCSB: "După vine tăvălugul" VS "Gigi Becali ţine situaţia sub control" | EXCLUSIV

Un conducător, verdict surprinzător despre situaţia financiară de la CFR Cluj şi FCSB: "După vine tăvălugul" VS "Gigi Becali ţine situaţia sub control" | EXCLUSIV

CFR Cluj

Comentarii

Preşedintele Politehnicii Iaşi, Cornel Şfaiţer, a comentat raportul financiar al principalelor candidate la titlul Ligii 1, CFR Cluj şi FCSB.

Şfaiţer, despre CFR Cluj: "Dacă nu vin banii din Europa, vine tăvălugul"

Conform bilanţului financiar al anului 2021, CFR Cluj are o datorie în valoare de 26 de milioane de euro. Pentru Orange Sport, preşedintele Cristi Balaj a oferit explicaţii şi a dezvăluit ce decizie au luat acţionarii Nelu Varga şi Ştefan Gadola. 

Cornel Şfaiţer a tras câteva concluzii despre campioana Ligii 1, care domină fotbalul românesc. 

"Din ce ştiu eu, au salarii mari, 700-800.000 de euro. Probabil că e şi personalul administrativ, dar la jucători bugetul salarial e de 700-800.000. Sunt datorii mari acumulate. Trebuie să fii îngrijorat atunci când nu poţi plăti la bugetul statului pe 25 ale lunii. De asta s-a şi întâmplat ce s-a întâmplat la Clinceni. Trebuie să fim mai atenţi la licenţiere. Să fim mai aspri la licenţiere pe partea de salarii. S-ar îmbunătăţi nivelul. 

Sumele sunt mici la încasările celor de la CFR, chiar şi la Craiova. Venituri foarte puţine. Nu producem nici din marketing. Când ai un finanţator puternic, în momentele dificile împrumută clubul", a declarat Cornel Şfaiţer la Orange Sport. 

"Sunt datorii mari la CFR, în condiţiile în care ai fost în insolvenţă. S-au angajat la cheltuieli şi au sperat că vor ajunge undeva în Europa şi vor atrage bani. CFR Cluj n-a vândut fotbalişti. 

Dacă nu vin banii din Europa, vine tăvălugul peste tine", a mai spus conducătorul de la Poli Iaşi. 

FCSB, "management sănătos" cu Gigi Becali

FCSB stă mult mai bine şi se poate lăuda chiar cu un profit important pentru situaţia financiară a fotbalului românesc. Conform raportului financiar publicat, echipa patronată de Gigi Becali a înregistrat un profit de 2 milioane de euro în anul 2021, deşi n-a mai evoluat în grupele cupelor europene din 2017. 

Cornel Şfaiţer consideră că Gigi Becali a mizat decisiv pe vânzarea fotbaliştilor. 

"Ştiam, din auzite, că mai discutam şi noi despre plafonul salarial de la FCSB. Gigi Becali ţine situaţia sub control, e un om care intervine. Când clubul are datorii intervine şi împrumută clubul. Cel mai important e să nu ai datorii la bugetul clubului. 

(n.r. - despre transferurile făcute) E un management sănătos. A manageriat foarte bine clubul, dar a vândut pe bani grei, chiar dacă nu an de an. A investit în club, a primit sume mari şi consistente. Nu e suficient să ai un buget salarial mare şi datorii", a spus Cornel Şfaiţer. 

 

Afla mai multe despre: cfr clujfcsbraport financiar cfr cluj fcsbcornel sfaiter 

viewscnt
Articole similare