Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un hocheist, umilit pe o arenă din Ungaria pentru că e născut la Miercurea Ciuc! Ce i-a făcut serviciul de pază: "Atitudine discriminatorie. M-au pus să cânt imnul"

Un hocheist, umilit pe o arenă din Ungaria pentru că e născut la Miercurea Ciuc! Ce i-a făcut serviciul de pază: "Atitudine discriminatorie. M-au pus să cânt imnul"

Hochei pe gheață

Comentarii

Clubul de hochei Ferencvaros şi-a prezentat scuzele, după ce un hocheist maghiar născut la Miercurea Ciuc, Aron Reisz, nu a fost lăsat să intre ca spectator la meciul cu Gheorgheni, într-un meci din Erste Liga dipsutat la Budapesta, miercuri. Cu bilet valid de intrare, sportivul s-a simţit discriminat.

Hocheist de la Miercurea Ciuc, umilit pe o arenă din Budapesta

Legitimat la clubul de hochei din Miercurea Ciuc, Aron Reisz s-a dus ca spectator neutru la Budapesta pentru Ferencvaros - Gheorgheni. Aron Reisz are cetăţenie maghiară, dar a susţinut că s-a simţit umilit de personalul arenei, care i-a transmis că reprezintă un risc de securitate, din cauză că e născut în Miercurea Ciuc, şi, în plus, a fost pus să treacă un test: intronarea imnului lui Ferencvaros.

Jucătorul a relatat ce s-a întâmplat printr-un mesaj pe pagina personală de Facebook. 

„Am achiziţionat biletele de intrare online. Întrucât mă consider un spectator absolut neutru în acea seară, nici nu m-am gândit să schimb biletele pentru sectorul de oaspeţi la un meci pe teren propriu. Totuşi, organizatorii consideră că aceasta a fost o greşeală. Motivul a fost că sunt născut la Miercurea Ciuc. 

Pe cei de la serviciul de pază nu i-a interesat că sunt cetăţean ungar, cu domiciliu în Ungaria, au spus că prezint risc de securitate din cauza locului de naştere. Şi toate astea, bineînţeles, într-un mod umilitor, au vrut să mă pună să cânt imnul lui Ferencvaros ca să mă lase să intru în sală cu biletul meu valabil. 

Ferencvaros nu a avut nicio problemă cu locul de naştere când am câştigat titlul de campionat în culorile lui (a fost primul titlu în două decenii). Atitudinea discriminatorie a clubului Ferencvaros faţă de cetăţenii născuţi în Transilvania, procedura umilitoare şi «românizarea» serviciului de securitate sunt ruşinoase”, a scris pe Facebook sportivul.

Ferencvaros şi-a prezentat scuzele faţă de Aron Reisz, dar şi faţă de ceilalţi spectatori care nu au putut intra, din cauza informaţiilor inexacte privind evenimentul. 

Afla mai multe despre: aron reisz 

viewscnt
Articole similare