Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un sportiv foarte cunoscut în Ucraina, torturat şi ucis de militarii ruşi: ”Am fost şocată de veste”. Unde a fost descoperit trupul său

Un sportiv foarte cunoscut în Ucraina, torturat şi ucis de militarii ruşi: ”Am fost şocată de veste”. Unde a fost descoperit trupul săugalerie foto

Special

Comentarii

Trupul unui sportiv foarte cunoscut în Ucraina a fost descoperit în localitatea Boromli, din regiunea Sumî. Serghei Pronevici a fost torturat înainte de a fi ucis de militarii ruşi.

Retragerile armatei ruse scot la iveală tragedii după tragedii. Armata ucraineană a descoperit sute de civili torturaţi şi ucişi în zonele care au fost ocupate de soldaţii ruşi.

Doar în localitatea Bucea, de lângă Kiev, soldaţii ucraineni au descoperit peste 400 de civili ucişi de armata rusă şi aruncaţi pe fie într-o groapă comună, fie pe străzi, beciuri sau prin fântâni.

Însă atrocităţile provocate de armata rusă par să se întindă prin toate zonele pe care le-au avut sub ocupaţie.

Un cunoscut sportiv din Ucraina, torturat şi ucis de Armata Rusiei

Armata Rusiei se retrage din anumite zone ale Ucrainei, în special din zona Kiev şi serviciile secrete occidentale susţin că Vladimir Putin vrea acum să-şi concentreze forţele pentru a cuceri zona din sud-estul Ucrainei.

Ucrainenii au făcut însă descoperiri şocante în zonele lăsate libere de militarii ruşi. Armata ocupantă a apelat deseori la tortură, violuri, crime şi jafuri şi sute de cadavre sunt acum descoperite de autorităţile ucrainene.

Până acum, cel mai zduguitor caz a fost cel din localitatea Bucea, unde peste 400 de civili au fost torturaţi şi ucişi de militarii ruşi. Aceştia au încercat să-i înhumeze în gropi comune, însă n-au mai apucat.

Însă aceste atrocităţi n-au fost comise doar în zona Kievului. În localitatea Boromli, din regiunea Sumî, estul Ucrainei, a fost descoperit trupul neînsufleţit al lui Serghei Pronevici, un sportiv cunoscut în Ucraina.

Serghei Pronevici era deţinătorul recordului naţional la maraton, după ce a alergat 42 de kilometri în 4 ore şi 36 de minute. El fusese dat dispărut pe 12 martie. Potrivit anchetatorilor, Serghei Pronevici a fost torturat înainte de a fi ucis de militarii ruşi.

Cea care a anunţat această tragedie a fost Lana Vetrova, şefa Registrului Naţional al Recordurilor din Ucraina:

”La fel ca toată lumea, am fost şocată de vestea cumplită despre un tânăr din regiunea Sumî, care a fost torturat şi ucis de armata rusă. Cadavrul său a fost găsit după eliberarea localităţii Boromli, la o săptămână după dispariţia acestuia”, a scris Lana Vetrova pe contul său de Facebook.

Ştirile despre Serghei Pronevici vin după ce Oleksandr Suhenko - fost atacant la Ceaika (liga a treia din Ucraina) a fost găsit mort în localitatea Motijin, aflată la 43 de kilometri de Kiev. Ca şi Pronevici, Oleksandr Suhenko a fost torturat înainte de a fi ucis de soldaţii ruşi.

Afla mai multe despre: ucraina 

viewscnt
Articole similare