Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Va fi mărită capacitatea stadionului Rapid? ”Acum este foarte clar că rapidiştii aveau dreptate”

Va fi mărită capacitatea stadionului Rapid? ”Acum este foarte clar că rapidiştii aveau dreptate”

Rapid

Comentarii

Dan Şucu a fost întrebat dacă există în plan mărirea capacităţii stadionului Rapid.

Stadionul Rapid are o capacitate de 14.047 de locuri, cu aproximativ 5.000 de locuri mai puţine decât vechea arenă din Giuleşti.

Arena este plină la aproape toate meciurile jucate de Rapid, motiv pentru care a apărut întrebarea dacă va fi mărită capacitatea stadionului.

Dan Şucu, întrebat dacă se va mări stadionul Rapid: ”În viitorul foarte apropiat se va evidenţia faptul că este mult prea mic”

Rapid se bucură de un stadion nou, foarte modern, care a fost inaugurat în urmă cu un an şi care a costat aproximativ 39 de milioane de euro.

Însă mulţi rapidişti consideră că noua arenă are o capacitate mult prea mică pentru interesul care există în jurul echipei.

În acest context, Dan Şucu a fost întrebat dacă va fi extinsă capacitatea arenei. Acţionarul Rapidului n-are însă veşti prea bune.

Dan Şucu susţine că a discutat despre acest aspect, dar sunt şanse mici să se realizeze:

”(Dacă se măreşte stadionul Rapid) Îmi aduc aminte acum 2-3 ani de zile când citeam prin ziarele de sport supărările rapidiştilor că stadionul este prea mic. Mi se părea că în mod cert n-au dreptate.

Acum îmi este foarte clar că aveau dreptate. Stadionul, chiar dacă în clipa de faţă poate este în regulă cu ce avem nevoie, în viitorul foarte apropiat se va evidenţia faptul că este mult prea mic.

Nu pot să dau un răspuns. Sigur că discutăm şi noi cu toţi cei care sunt implicaţi, cred că există cel jumătate şanse să se întâmplă lucrul acesta”, a spus Dan Şucu pentru fcrapid.ro.

Cristi Săpunaru a atras atenţia încă de dinainte de inaugurare că stadionul este prea mic

Într-o declaraţie făcută în ianuarie 2022, cu 3 luni înainte de inaugurarea noului stadion Rapid, Cristi Săpunaru se declara nemulţumit de capacitatea acestuia:

”Stadionul ăla vechi, aşa urât cum era, avea 19.000 locuri. Am făcut acum ceva cochet, frumos, şi are 14.000.

De ce? Vrem să rărim spectatorii, să nu mai vină la meciuri, sau cum?”, s-a întrebat retoric Cristi Săpunaru, într-o declaraţie făcută în ianuarie 2022.

În acest sezon, Rapid are a doua cea mai bună medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu, 11.045 de spectatori, după FCSB, care are o medie de 13.109 spectatori.

Însă Rapid are cea mai bună rată de ocupare dintre echipele din Liga 1, cu o medie 78% din întreaga capacitate a stadionului.

Meciul Rapidului cu cea mai bună asistenţă în acest sezon a fost un derby cu FCSB, pe care l-a câştigat cu 2-0 şi care s-a jucat cu casa închisă.

Afla mai multe despre: rapid 

viewscnt
Articole similare