Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un afacerist transformă un club din Superligă! "Nu vin să iau bani". Proiect fără precedent în România, cum doar Man. United, Juventus sau Dortmund mai au | EXCLUSIV

Un afacerist transformă un club din Superligă! "Nu vin să iau bani". Proiect fără precedent în România, cum doar Man. United, Juventus sau Dortmund mai au | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Modelul de business urmat de cluburi importante din Europa, precum Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund, ar putea fi reprodus în România, la un club din Superligă. Afaceristul român intrat recent în fotbalul românesc a anunţat ce doreşte cu proiectul său pe termen lung.

Dan Şucu plănuieşte să transforme Rapid Bucureşti! Model de business cum au Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund 

Rapid Bucureşti a devenit un pol de putere în Superligă, odată cu noul stadion din Bucureşti şi venirea în acţionariat a lui Dan Şucu, cel care a recunoscut că a fost aproape să investească la echipa lui Gică Hagi. 

Pentru Orange Sport, Dan Şucu a dezvăluit că se prefigurează cheltuieli de 25 de milioane de euro la Rapid Bucureşti, cu un buget care va creşte de la sezon la sezon, cu scopul ca echipa să domine fotbalul românesc. 

Surprinzător, dar Dan Şucu nu plănuieşte să scoată bani din club în viitorul apropiat de pe urma unui eventual profit, ci aşteaptă un anumit prag în care rapidiştii să devină "cei mai puternici din ţară", semn că sumele încasate în viitoarele sezoane vor fi reinvestite în activităţile clubului giuleştean. 

Dan Şucu, al doilea cel mai bogat afacerist din fotbalul românesc, a recunoscut că se doreşte, la un moment dat, listarea la bursă a Rapidului, un proiect fără precedent în fotbalul românesc gândit şi la Dinamo Bucureşti de Cornel Dinu şi Ion Ţiriac. 

"Rapid şi orice activitate economică se bazează pe încredere. Mă străduiesc în toate comunicările cu fanii Rapidului să înţeleagă că suntem competenţi să facem tot ce avem de făcut, că avem mijloacele economice, materiale să facem ce avem de făcut şi să aibă încredere că, la fel ca dânşii, dorim să fim cel mai puternic club din România. 

Dan Şucu: "Dacă nu vom fi de succes, atunci pierdem banii"

Nu vin aici să iau bani de la Rapid. Din contră. Dacă va fi vreodată un profit pentru acţionari, acela va fi doar în clipa când vom fi cei mai puternici din ţară şi atunci vom putea lista clubul la bursă şi, din listarea la bursă, e posibil să avem şi noi (n.r. - acţionarii) un profit. 

Dacă nu vom fi de succes, atunci toţi banii pe care i-am pus i-am pierdut, majoritatea. Dacă avem succes, atunci avem şi posibilitatea de a câştiga ceva", a declarat Dan Şucu pentru Orange Sport. 

  • Manchester United, Celtic, Ajax, Benfica, Sporting Lisabona, FC Porto, Juventus sau Borussia Dortmund sunt unele dintre cele mai bogate cluburi europene care vând acţiuni la bursă. 

De asemenea, Dan Şucu a vorbit şi despre anumite cheltuieli neprevăzute la Rapid Bucureşti, care s-ar putea ridica la 2 milioane de euro.

Afla mai multe despre: dan sucurapid bucurestirapid bucuresti bursadan sucu afaceridan sucu investitor rapid bucurestibursa de valori bucuresti 

viewscnt
Articole similare