Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Rapid Bucureşti, pregătită să plătească 2 milioane de euro! Suma a crescut peste noapte şi l-a surprins pe Dan Şucu

EXCLUSIV | Rapid Bucureşti, pregătită să plătească 2 milioane de euro! Suma a crescut peste noapte şi l-a surprins pe Dan Şucu

Rapid

Comentarii

Rapid Bucureşti are banii pregătiţi pentru noi cheltuieli "moştenite" de pe vechea firmă. Acţionarul Dan Şucu a anunţat că valoarea totală a datoriilor spre foştii jucători care-şi cer drepturile se poate ridica până la două milioane de euro.

Dan Şucu, despre datoriile plătite de Rapid: "Nu există legislaţie în România care să permită. Tu nu ai voie, e evaziune fiscală"

În februarie, Rapid Bucureşti a pierdut şi cel de-al treilea proces la TAS împotriva jucătorilor care şi-au cerut banii înainte de declararea falimentului clubului giuleştean. 

De altfel, înainte de acest sezon, jucătorii transferaţi de Adrian Mutu n-au putut fi legitimaţi la FRF, din cauza unei interdicţii.

Pentru a nu compromite sezonul, Rapid Bucureşti a plătit aproape 1.5 milioane de euro către trei jucători: Julio Cesar (600.000 de euro), Daniel Paulista (800.000 de euro) şi Nemanja Milisavljevic (93.000 de euro). 

Însă, Dan Şucu a întâmpinat o nouă realitate financiară odată intrat în fotbal. 

"Din punctul meu de vedere, nici nu există legislaţie în România care să-i permită unei firme care nu are nicio legătură cu altă firmă să plătească datoria firmei respective. Nici nu ştiu cum încadrezi fiscal. Tu nu ai voie, e evaziune fiscală! E în afara legilor româneşti, dar FRF ne solicită să ne supunem unei legi din Elveţia. Deci noi suntem ca şi cum am fi pe alt teritoriu decât cel al României", a recunoscut acţionarul de la Rapid Bucureşti, la Orange Sport. 

Rapid Bucureşti poate ajunge să plătească două milioane de euro

Rapidiştii încă au procese pe rol cu foşti fotbalişti, iar Dan Şucu a anunţat că într-un final încă 500.000 de euro s-ar putea adăuga la ce a plătit Rapid Bucureşti până în acest moment. 

"Aveam o imagine neclară (n.r. - când a intrat în acţionariat), făcusem cu Victor (n.r. - Angelescu) un mic provizion, îl gândisem la 6-700.000 (n.r. - de euro) maximum... (n.r. - face semn cu mâna că suma a crescut considerabil). 

Ştiu că am plătit cam un milion şi jumătate, speranţa mea e că nu depăşim două milioane. Mai sunt câteva, există o limită clară până unde putem ajunge. Sunt anumite procese începute, acelea sunt, altele nu mai pot începe, iar din punctul nostru de vedere considerăm că putem rămâne şi unde suntem (n.r. - la 1.5 milioane de euro), putem să mai creştem puţin. Sunt neprevăzute. 

Prima sumă a fost de 600.000 de euro, da. (n.r. - Aţi avut un şoc când aţi văzut suma neprevăzută?) Mmm, ok, da, de ce nu? Din punctul meu de vedere nu era suma, era un precedent. Aia era problema principală", a declarat Dan Şucu la Orange Sport. 

Afla mai multe despre: rapid bucurestidan sucudatorii rapid bucurestidan sucu actionar rapid bucurestivictor angelescu 

viewscnt
Articole similare