Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Final de eră la CFR Cluj! Intrat în istorie, liderul din teren se desparte de ardeleni: "Întinerim lotul". Indiciu despre următorea "destinaţie"

Final de eră la CFR Cluj! Intrat în istorie, liderul din teren se desparte de ardeleni: "Întinerim lotul". Indiciu despre următorea "destinaţie"

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj continuă revoluţia atât la nivel administrativ, cât şi la nivel de lot. Campioana Superligii va continua să aducă jucători tineri români şi africani, dar se pregăteşte şi de o despărţire de un liderul al vestiarului, în vară.

Primul fotbalist pe care Dan Petrescu îl pierde la CFR Cluj din vară

Nelu Varga a schimbat foaia la CFR Cluj. Acţionarul l-a adus pe Cristi Balaj pe postul de preşedinte, iar acesta a tăiat din bugetul salarial, deşi CFR Cluj încă are o "gaură" financiară în acest sezon. 

Schimbări vor avea loc şi la nivelul lotului. În vară, o primă despărţire din lot este programată. La 40 de ani, mijlocaşul central Ovidiu Hoban se va retrage din fotbal. 

”Până în vară, atât mi-am propus să mai joc. Ăsta e obiectivul. Nu că n-aş mai putea, dar aşa mi-am propus. E 100%, sunt convins. Fotbalistic o să se termine povestea mea”, a anunţat Ovidiu Hoban, în noiembrie 2022, după un meci în Cupa României cu Dumbrăviţa în care a evoluat.

Şi CFR Cluj, prin vocea lui Cristi Balaj, a lăsat de înţeles că respectă decizia lui Ovidiu Hoban. Preşedintele a anunţat că "suntem preocupaţi să întinerim lotul", atunci când a fost întrebat dacă Ovidiu Hoban şi Ciprian Deac vor continua în Gruia şi după finalul acestui sezon. 

"Şi el (n.r. - Hoban), şi Deac au jucat foarte bine în ambele meciuri (n.r. - cu Lazio). Sunt modele pentru ceilalţi jucători la cum se pregătesc la antrenamente. La cum evoluează pe teren, nu avem decât să-i felicităm. Deac a arătat impecabil pe teren. 

Îmi aduc aminte că în tur a fost un efort ca jucătorii să-l marcheze pe Milinkovic-Savic, iar când a intrat Hoban areuşit să-l scoată de pe traiectorie cu experienţa, cu inteligenţa. L-a anihilat. 

(n.r. - Se pune problema ca ei, Deac şi Hoban, să continue la CFR Cluj şi dincolo de acest sezon?) Suntem preocupaţi să întinerim lotul, dar jucătorii care au contract cu grupul îi menţinem. Nu putem opri un contract", a declarat Cristi Balaj pentru Orange Sport, imediat după eliminarea lui CFR Cluj din Conference League

Ovidiu Hoban joacă la CFR Cluj din 2017 şi mai are contract doar până în iunie 2023. Mijlocaşul are în palmares cinci titluri ale României cu CFR Cluj, o Cupă a României cu Petrolul, două Supercupe cu formaţia din Gruia, dar şi trofee în Israel: două titluri şi o Supercupă, toate cu Hapoel Beer Sheva.

În schimb, nu se pune problema plecării lui Ciprian Deac, care rămâne om de bază pentru Dan Petrescu. Atacantul de 37 de ani mai are contract cu CFR Cluj până în iunie 2024. 

În privinţa lui Ovidiu Hoban, el ar putea rămâne în staff-ul lui Dan Petrescu: "Nu ştiu, e prematur să vorbim despre asta. Am discutat lucrul asta, dar vom vedea la vară”, anunţa, anul trecut, fotbalistul. 

Cristi Balaj anunţă: "Pe Scuffet nu-l pierdem"

În schimb, CFR Cluj nu are de gând să-l piardă pe titularul din poartă, italianul Simone Scuffet, care a atras atenţia mai multor cluburi din străinătate, datorită evoluţiilor sale. 

"Doi ani mai are Scuffet, din vară, dar trebuie să verific. Ideea e că Scuffet e portarul nostru în continuare, nu-l pierdem", a mai spus preşedintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj la Orange Sport. 

Afla mai multe despre: cfr clujovidiu hobanciprian deaccfr cluj cristi balajcristi balajdan petrescu 

viewscnt
Articole similare