Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinu şi Ţiriac au un plan comun la un club de tradiţie. E un proiect nemaivăzut în fotbalul românesc

Dinu şi Ţiriac au un plan comun la un club de tradiţie. E un proiect nemaivăzut în fotbalul românesc

Fotbal intern

Comentarii

Doi dintre cei mai cunoscuţi dinamovişti, Cornel Dinu şi Ion Ţiriac, împărtăşesc o idee comună privind implementarea unui proiect nemaivăzut în fotbalul românesc. Cluburi mari precum Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund au ales acest model de business, care în România n-a fost încercat de nicio echipă.

Cornel Dinu şi Ion Ţiriac, aceeaşi idee de business la un club de tradiţie din România

În intervenţia recentă de la Orange Sport, Cornel Dinu a analizat prestaţia slabă a lui CFR Cluj din deplasarea cu Lazio, în Conference League, şi nu a uitat despre clubul său de suflet, Dinamo Bucureşti. 

În continuare prezent în acţionariatul lui Dinamo Bucureşti cu 0,013%, Cornel Dinu a privit an după an cum echipa pe care a antrenat-o a ajuns într-o situaţie grea. Pentru a apărea în competiţie şi în sezonul următor, Dinamo Bucureşti are de plătit o sumă mare, iar recent Nicolae Badea a dezvăluit că alt club are o mare parte din palmares

De asemenea, marele dinamovist a dezvăluit ce plan a avut cu Nicolae Badea. Cornel Dinu a dorit ca Dinamo Bucureşti să fie cotată la bursă, un model de business fără precedent în fotbalul românesc. 

De altfel, planul a fost aproape să reuşească, dar nu toţi acţionarii din trecut s-au pus de acord. 

"Ideea (n.r. - cu bursa) am vrut s-o fac şi eu cu domnul Badea, dar în momentul când mai aveam vreo şapte acţionari s-a ales praful, după proverbul italian. E bine să fie asociere, dar să fie impară, iar trei sunt deja mulţi. Când eram eu cu domnul Badea şi am încercat lucrul ăsta, am fost aproape să reuşim să cotăm la bursă Dinamo. În momentul ăla chiar era un DDB, un program care se făcea prin 2002-2003", a declarat fostul antrenor al lui Dinamo, la Orange Sport. 

Ion Ţiriac a avut aceeaşi idee de business la Dinamo Bucureşti

"Să iasă pe bursă Dinamo! Dacă iese pe bursă, te duci acolo, cumperi o acţiune, cumperi două, eu vând, dumneata cumperi.

E trist ce se întâmplă la Dinamo, dar nu-mi dau seama, nu cunosc dedesubturile. Nu cunosc, pentru că nu e sportul la care să mă pricep. Neprincepâdu-mă, stau afară, spectator, nu chibiţ.

Mă doare, oarecum. Am mâncat 20 de ani pâine de la miliţie, de bine, de rău. Brandurile Steaua şi Dinamo n-ar avea voie să dispară. Aceste brand-uri au adus sportului românesc mai multe medalii, olimpice sau fotbalistice decât toată ţara împreună. Ar trebui să fie acolo şi ar mai trebui să fie şi îngrijite de ministerele lor. Sportul, în ziua de azi, e zero în România”, spunea Ion Ţiriac, în 2021. 

Momentan, Dinamo Bucureşti nu poate fi cotată la bursă nici dacă acţionariatul s-ar pune de acord, întrucât ar fi trebuit să înregistreze profit în ultimii trei ani. 

Cluburi mari din Europa sunt cotate la burse, printre care: Manchester United, Juventus sau Borussia Dortmund. 

Afla mai multe despre: cornel dinuion tiriacdinamo bucuresti bursabursa de valori bucurestidinamo bucuresti liga 2 

viewscnt
Articole similare