Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo riscă să nu mai apară în campionat! Suma reală care asigură supravieţuirea clubului: "Nu e de 1.5 milioane de euro" | EXCLUSIV

Dinamo riscă să nu mai apară în campionat! Suma reală care asigură supravieţuirea clubului: "Nu e de 1.5 milioane de euro" | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Administratorul special de la Dinamo Bucureşti, Vlad Iacob, a vorbit despre situaţia licenţei clubului pentru sezonul următor, dar şi despre salariile restante, care au dus la tensiuni în ultima perioadă, în cadrul echipei.

Suma de care are nevoie Dinamo pentru a obţine licenţa

Luptele interne de la Dinamo Bucureşti vin într-o perioadă în care clubul are nevoie de o sumă importantă de bani, pentru ca echipa să apară şi în următorul sezon competiţional. 

Dinamo are nevoie de aproximativ un milion de euro până pe 30 aprilie, pentru a obţine licenţa pentru sezonul următor. Vlad Iacob a dat ultimele detalii din jurul situaţiei. 

"Nu e de 1.5, ci de aproximativ 1 milion, suma pentru licenţiere. Nu vreau să mă pronunţ, depindem de mai multe lucruri, de capacitatea suporterilor. Eu lucrez acum la un proiect prin care Dinamo să atragă bani, vin săptămâna următoare cu mai multe informaţii. 

Ne-ar ajuta şi un plan de reorganizare aprobat pentru tăierea datoriilor. Planul de organizare ne-ar ajuta cel mai mult, pentru că din acel moment putem discuta despre investitori. Ei există, sunt interesaţi, însă condiţia lor a fost clară. 

Mi-ar plăcea ca acest club să fie deţinut şi susţinut 100% de suporteri. E un lucru extraordinar dacă acest lucru e realizat, dar scopul nostru este să-l salvăm. Dinamo, aşa cum am spus înainte de intrarea în insolvenţă, a avut, din păcate, acţionari pasivi, care nu s-au implicat financiar la club. 

Domnul Negoiţă s-a implicat la început, apoi a anunţat public că nu se mai implică. Apoi a venit Pablo Cortacero, a adus cei 550.000 de euro celebri în club, dar sub conducerea spaniolilor clubul a cheltuit de patru ori acea sumă. Tot suporterii au susţinut clubul şi o fac în continuare", a declarat conducătorul de la Dinamo Bucureşti pentru Orange Sport. 

A fost grevă la Dinamo din cauza salariilor restante

Mai mulţi fotbalişti ai "câinilor" au refuzat să se antreneze din cauza restanţelor salariale, iar Ovidiu Burcă nu a suportat situaţia. Antrenorul i-a criticat pe jucătorii dinamovişti, iar Vlad Iacob a anunţat primele plecări din lot. 

De asemenea, administratorul special a vorbit şi despre cum va fi gestionată această situaţie a restanţelor. 

"Datoriile de după intrarea în insolvenţă nu pot fi şterse, sunt datorii curente. Pot fi eventual eşalonate sau pot renunţa părţile printr-un acord la o datorie curentă, dar nu poate fi tăiată prin planul de reorganizare. 

Nu ştiu cum funcţiona legea insolvenţei de acum câţiva ani, dar în prezent pot exista mici întârzieri salariale. Şi la alte cluburi există astfel de întârzieri. Facem tot ce ţine de noi ca jucătorii să fie plătiţi la zi, să fie aproape de normalitate. Depindem de sprijinul suporterilor şi, până la clarificarea situaţiei juridice, ei sunt cei pe care ne bazăm", a mai spus Vlad Iacob, pentru Orange Sport. 

Afla mai multe despre: vlad iacobdatorii dinamodinamo licentaovidiu burca 

viewscnt
Articole similare