Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Va mai executa George Puşcaş penalty-urile la echipa naţională?”. Răspunsul dat de Edi Iordănescu, după o nouă ratare a atacantului | EXCLUSIV

”Va mai executa George Puşcaş penalty-urile la echipa naţională?”. Răspunsul dat de Edi Iordănescu, după o nouă ratare a atacantului | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

România a reuşit să îşi treacă în cont prima victorie din această ediţia a Nations League, după ce a învins-o cu 1-0 pe Finlanda. ”Tricolorii” s-au zbătut pe final de meci şi au scapăt de a fi egalaţi cu şansă, dar ar fi putut fi într-o situaţie mult mai confortabilă dacă George Puşcaş nu rata un penalty în primele 20 de minute.

George Puşcaş a reuşit să facă pasul la echipa naţională a României după Campionatul European U21 din 2019, când a fost inclus în echipa ideală a turneului.

În 11-le ales, ”tricolorul” era singurul jucător care nu evolua pentru una dintre finaliste, Spania şi Germania, fiind propulsat către naţionala mare.

De atunci, Puşcaş a însumat 26 de apariţii sub tricolor, în care a marcat opt goluri, având o medie mai slabă de o reuşită la fiecare trei meciuri.

Timpul său alături de selecţionata noastră a fost marcat de greşeli şi dezamăgiri, printre care un cartonaş roşu încasat stupid cu Armenia, care a dus la una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din istoria naţionalei, şi un penalty ratat cu Norgevia.

La meciul cu Finlanda, George Puşcaş a executat din nou lovitura de la 11 metri câştigată şi iarăşi a ratat.

Aşadar, se zvonea că atacantul nu va mai bate penalty-uri la naţională, iar, într-un interviu cu Orange Sport, Edi Iordănescu a fost întrebat dacă altcineva va prelua această responsabilitate.

”Va mai executa George Puşcaş penalty-urile la echipa naţională?”

Selecţionerul a ocolit răspunsul şi doar şi-a manifestat susţinerea faţă de atacant, fără să spună definitiv că acesta nu va mai fi lăsat să execute penalty-urile.

Am avut o discuţie şi eu mesajele către el le-am dat deja de la conferinţa de după joc, de încredere totală în el, de apreciere pentru jocul pe care l-a făcut, dar în mod special pentru efortul depus.

George trebuie să se inspire din lucrurile foarte bune pe care le-a făcut, asta trebuie să îl motiveze, şi faptul că el a fost decisiv pentru echipă într-un final.

Vom vedea (n.r. dacă va executa altcineva loviturile de la 11 metri), în primul rând trebuie să ne recuperăm, să fim inţelepţi, inspiraţi, să ne ajute Dumnezeu să alegem bine.

Trebuie să ne impunem, jucăm acasă, venim după un rezultat pozitiv şi după ce vom alege primul 11, cu siguranţă că vor veni şi deciziile în ceea ce înseamnă momentele statice şi, automat, şi penalty-urile”, a declarat Edi Iordănescu, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: george puşcaş 

viewscnt
Articole similare