Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Valentin Ceauşescu, apariţie extrem de rară. Unde trăieşte după ce a ieşit la pensie: ”Nu mai vorbise cu nimeni”

Valentin Ceauşescu, apariţie extrem de rară. Unde trăieşte după ce a ieşit la pensie: ”Nu mai vorbise cu nimeni”

Special

Comentarii

Valentin Ceauşescu a acordat singurul său interviu din ultimii ani, în cadrul unui documentar despre viaţa lui Ladislau Boloni.

Ajuns la 75 de ani, Valentin Ceauşescu - cel care a condus Steaua în cea mai bună perioadă a sa din istorie - duce în continuare o viaţă extrem de discretă.

Cu toate acestea, Valentin Ceauşescu a acceptat să vorbească în cadrul unui documentar special, despre viaţa şi cariera lui Ladislau Boloni, bunul său prieten.

Valentin Ceuşescu, interviu în cadrul unui documentar despre Boloni

De peste doi ani, regizorul şi producătorul maghiar Novak Tamas lucrează la un documentar despre viaţa şi cariera lui Ladislau Boloni, unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria României.

În cadrul documentarului, Novak Tamas a realizat interviuri cu mai multe personalităţi atât din fotbalul românesc - mai ales de la Steaua - cât şi din fotbalul mondial.

Foşti colegi, prieteni, oameni care i-au influenţat cariera, staruri din fotbalul mondial vorbesc în cadrul documentarului despre Ladislau Boloni.

Cu ocazia acestui documentar, Valentin Ceauşescu - o prezenţă foarte discretă - a fost de acord să vorbească într-un interviu despre bunul său prieten.

Novak Tamas susţine că l-a găsit pe Valentin Ceauşescu în Bucureşti, unde trăieşte după ce a ieşit la pensie:

”Fostul ”patron” al Stelei, Valentin Ceauşescu - ultimul descendent în viaţă al regretatului secretar de partid român - s-a aşezat şi el în faţa camerei noastre, deşi nu mai vorbise cu nimeni.

Are 75 de ani, este membru al Academiei Române de Ştiinţe ca fizician, este la pensie şi locuieşte în Bucureşti”, a spus regizorul Novak Tamas pentru Nemzeti Sport.

Documentarul despre viaţa şi cariera lui Ladislau Boloni ar urma să aibă premiera în anul 2024.

Valentin Ceauşescu, apariţii extrem de rare după Revoluţie

Valentin Ceuşeascu este ultimul descendent al foştilor dictatori - Nicolae şi Elena Ceauşescu - şi a fost cel care a condus Steaua în anii '80 - cea mai bună generaţie din istoria clubului.

El este considerat eminenţa cenuşie al echipei care a cucerit, printre altele, Cupa Campionilor Europeni (1986) şi Supercupa Europei (1987). De asemenea, Steaua a mai jucat în acea perioadă o finală de Cupa Campionilor, în 1988, pierdută însă cu 0-4 în faţa lui AC Milan.

La Revoluţie, Valentin Ceauşescu a fost arestat şi i s-au confiscat foarte multe bunuri, printre care o mare parte din impresionanta sa colecţie de cărţi.

A fost în cele din urmă eliberat şi, de atunci, a dus o viaţa foarte discretă, departe de ochii publicului şi a acordat foarte rar interviuri.

Cu studii făcute la Londra, Valentin Ceauşescu a lucrat după Revoluţie ca cercetător la Institutul de Fizică de la Măgurele.

Din generaţia Stelei din anii '80 a rămas cu mulţi prieteni, printre care Ladislau Boloni şi, periodic, se întâlneşte cu ei.

Însă Valentin Ceauşescu a refuzat să participe chiar şi la inaugurarea noului stadion Steaua, pe 7 iulie 2021, când a fost celebrată şi generaţia care a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

”A avut nişte probleme mai speciale. Eu am vorbit cu el, am stat mult timp împreună, ne-am plimbat.

Oricum, cel mai important este că, cu sufletul, a fost cu noi şi ne-a transmis un cântec de Celentano, cred, că nu are sufieciente braţe ca să ne îmbrăţişeze pe toţi.

E fantastic! V-am spus că este un om excepţional”, a spus atunci Ladislau Boloni.

"Sincer va spun, interviurile sunt cel mai neplacut lucru pentru mine. Nu-mi place să ies în faţă, însă acum am făcut o excepţie. Sunt o fire retrasă”, Valentin Ceauşescu, într-un interviu acordat în 2009.

Afla mai multe despre: valentin ceausescu 

viewscnt
Articole similare