Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gigi Becali promite la FCSB un ”tun” de 40 de milioane de euro: ”O să vedeţi”

Gigi Becali promite la FCSB un ”tun” de 40 de milioane de euro: ”O să vedeţi”

FCSB

Comentarii

Gigi Becali îşi doreşte să dea în fotbal o lovitură de 40 de milioane de euro, chiar în acest an.

FCSB n-a mai câştigat titlul din 2015 şi n-a mai fost prezentă în grupele Champions League din sezonul 2013-2014.

Gigi Becali este de părere că a venit timpul pentru echipa lui să se bucure de un nou titlu de campioană. Dar nu numai de atât.

Gigi Becali vrea din nou în Champions League

În ultimii 15-20 de ani, FCSB a fost o prezenţă constantă în grupele competiţiilor europene. A fost, de asemenea, prima echipă care a intrat din nou în grupele Ligii Campionilor, după ce Steaua reuşise acelaşi lucru la mijlocul anilor '90.

Însă, în ultimii ani, FCSB fie a fost eliminată încă din tururile preliminare, de echipe mici, fie s-a făcut de râs în grupe - cazul din acest sezon, în Conference League.

Gigi Becali este de părere că a sosit momentul ca FCSB să strălucească din nou în Europa.

Fostul europarlamentar este convins că echipa sa va reuşi să câştige titlul, ba chiar să pătrundă din nou în grupele Ligii Campionilor.

Gigi Becali a folosit din nou o expresie făcută celebră de finul său - Cristi Borcea: ”Lăsaţi-ne să ne pregătim de Liga Campionilor”.

”O să vedeţi că o să ne lăsaţi să ne pregătim de Liga Campionilor, noi. În toamna vom fi în grupe de ”Şampions Lig”. Nu mai târziu. Anul ăsta vom fi, da?

Da, Doamne-ajuta, împlineşte prorocia! Hai, fiţi sănătoşi, Domnul să vă ajute”, a spus Gigi Becali.

În acest moment, FCSB se află pe locul 3 în clasamentul play-off-ului, cu 34 de puncte, la 5 lungimi în spatele liderului Farul Constanţa. Cele două echipe se vor întâlni în următoarea etapă.

Gigi Becali îşi propune să câştige 40 de milioane de euro din grupele Ligii Campionilor

Faţă de ultima prezenţă a FCSB-ului în grupele Champions League - în 2013 - în prezent bonusurile oferite de UEFA sunt mult mai mari.

Chiar şi aşa, 40 de milioane de euro - cât şi-a propus Gigi Becali să obţină - reprezintă o sumă extrem de greu de atins pentru un club ca FCSB.

Din cauza coeficientului slab al României, campioana din Liga 1 intră încă din turul preliminar.

Ce bonusuri oferă UEFA pentru Champions League:

Calificarea în grupele Ligii Campionilor: 15,64 milioane de euro

Victoria în grupele Ligii Campionilor: 2,8 milioane de euro

Egalul în grupele Ligii Campionilor: 900.000 de euro

Calificarea în optimi: 9,6 milioane de euro

Calificarea în sferturile Ligii Campionilor: 10,6 milioane de euro

Calificarea în semifinale: 12,5 milioane de euro

Finalista: 15,5 milioane de euro

Câştigătoarea trofeului: 20 de milioane de euro

De reţinut că echipele care încep din primele tururi nu mai primesc bani pentru partidele din aceste faze, dacă reuşesc să se califice în grupe. Deci vor accesa direct ”recompensa” de 15,64 milioane de euro.

Pe lângă bonusurile afişate mai sus, FCSB ar mai primi şi o sumă pe coeficientul pe ultimii 10 ani. Aceste bonusuri pleacă de la  1,137 milioane de euro şi, foarte probabil, FCSB s-ar încadra la următoarea bornă - 2,274 milioane de euro.

De asemenea, echipa lui Gigi Becali ar mai putea câştiga câteva milioane de euro din cota de market pool, dar şi din bilete.

Ca o comparaţie pentru obiectivul pe care şi l-a stabilit Gigi Becali, Rangers a primit în 17,9 milioane de euro (fără market pool) pentru prezenţa în acest sezon al grupelor Champions League.

Rangers n-a făcut niciun punct şi bonusul UEFA este format din banii pentru calificarea în grupe (15,64 milioane de euro), plus coeficientul pe ultimii 10 ani (2,27 milioane de euro).

Afla mai multe despre: gigi becali 

viewscnt
Articole similare