Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vestea pe care fanii lui Chelsea nu voiau să o audă! Tuchel a anunţat despărţirea de cel mai important fundaş al londonezilor

Vestea pe care fanii lui Chelsea nu voiau să o audă! Tuchel a anunţat despărţirea de cel mai important fundaş al londonezilor

Chelsea

Comentarii

În urma victoriei cu West Ham, Thomas Tuchel a anunţat că Rudiger va pleca de la Chelsea la finalul sezonului, liber de contract.

Ajuns la Chelsea în vara lui 2017, cariera lui Antonio Rudiger la Londra a fost una mai mult decât neobişnuită.

În primul sezon la club, sub comanda lui Antonio Conte, Rudiger a reuşit să îi ia locul lui Gary Cahill în primul 11, dând dovadă că are calităţile necesare pentru a evolua în marginea unui sistem cu trei fundaş.

Cahill era atunci căpitanul echipei şi fusese om de bază pe Stamford Bridge încă de la venirea sa, în iarna lui 2012.

În urma unui prim sezon bun, Rudiger şi-a pierdut păstrat locul de titular în următoarea stagiune, după venirea lui Maurizio Sarri, însă prestaţiile sale au lăsat de dorit.

Jucând alături de David Luiz în centrul apărării londoneze, neamţul nu a mai oferit aceeaşi siguranţă ca atunci când Chelsea utiliza un sistem cu trei fundaşi.

Aşadar, după întoarcerea emoţionantă a lui Lampard la club, Rudiger a ajuns să joace tot mai puţin şi a fost la un pas de a părăsi clubul în vara lui 2020.

Totuşi, neamţul a rămas la club şi a primit o şansă nesperată odată cu înlocuirea legendei lui Chelsea cu Tuchel.

Pentru prima dată în ultimii trei ani, formaţia londondeză a început să utilizeze din nou, meci de meci, un sistem cu trei fundaşi.

Vestea pe care fanii lui Chelsea nu voiau să o audă

Rudiger şi-a recuperat locul în primul 11 şi a condus-o pe Chelsea către un triumf surprinzător în Champions League.

Lăudat pentru ”răutatea” pe care o arată în teren şi abilitatea de a face tranziţia între apărare şi defensivă, Rudiger a devenit unul dintre cei mai râvniţi apărători centrali din Europa.

După câştigarea Ligii Campionilor, deşi mai avea doar un an de contract, Chelsea a decis să amâne prelungirea înţelegerii lui Rudiger, iar dezastrul a lovit la începutul acestui an.

Din pricina legăturii dintre Abramovic şi Putin, Chelsea a fost pusă de vânzare, iar clubul nu este capabil să semneze noi înţelegeri cu jucători.

Iar, după două luni în care a aşteptat pentru a vedea dacă va putea continua la Chelsea, Rudiger a luat decizia să părăsească clubul londonez, a anunţat Tuchel.

Am dat totul, şi eu, şi clubul, dar nu am putut să încercăm mai mult din pricina procedurilor.

Fără sancţiuni, am fi putut să încercăm să îl convingem în continuare, dar avem mâinile legate. Nu o luăm personal. E decizia lui”, a declarat Thomas Tuchel.

Afla mai multe despre: antonio rudiger 

viewscnt
Articole similare