Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Aflat în scaunul cu rotile, primul lider de galerie din istoria Rapidului a plâns în hohote când a ajuns în faţa ultraşilor. Momente extrem de emoţionante de la derby-ul cu CFR

VIDEO | Aflat în scaunul cu rotile, primul lider de galerie din istoria Rapidului a plâns în hohote când a ajuns în faţa ultraşilor. Momente extrem de emoţionante de la derby-ul cu CFR

Rapid

Comentarii

Ioan ”Mache” Mihai, primul lider de galerie din istoria Rapidului, a avut parte de un moment extrem de emoţionant, care s-a lăsat cu lacrimi de bucurie.

Rapidiştii şi-au făcut un obicei din a desemna pentru lovitura de start, la meciurile de acasă, o personalitate marcantă din istoria clubului.

La derby-ul cu CFR Cluj (câştigat de Rapid cu 2-1) a venit rândul lui Ioan ”Mache” Mihai, fost actor şi primul lider de galerie din istoria echipei giuleştene.

Momente pline de emoţie. Ioan ”Mache” Mihai a izbucnit în plâns

Ioan ”Mache” Mihai are rolul său în istoria Rapidului. În vârstă de 76 de ani, el a fost actor la teatrul de revistă ”Constantin Tănase”, dar şi primul lider de galerie al Rapidului.

S-a întâmplat în anii '60, când mulţi suporteri ai Rapidului au format prima galerie din istoria echipei giuleştene.

Acum, Ioan ”Mache” Mihai a ajuns la 76 de ani, se confruntă cu multe probleme de sănătate, se deplasează în scaunul cu rotile şi suporterii Rapidului nu l-au uitat.

El a fost desemnat să dea simbolic lovitura de start în derby-ul Rapid - CFR Cluj şi apoi a fost dus în faţa galeriei giuleştene, unde i s-a scandat numele.

Emoţionat peste măsură, Ioan ”Mache” Mihai a izbucnit în plâns. La finalul partidei, el a spus că a fost cel mai frumos cadou pe care-l putea primi, mai ales că urmează să împlinească 76 de ani.

”Mari emoţii şi nu le-am mai trăit de mult. Acasă e altceva, în faţa televizorului. Peste 3 zile fac 76 de ani, ar trebui să fac 76 de ani, mai mare cadou decât ăsta n-am avut şi nu o să am niciodată.

Adevărul se pune în câteva cuvinte, minciuna se spune în multe fraze: am iubit şi iubesc Rapidul mai mult decât pe mine. Mai mult decât pe mine...

Mi-au făcut o mare surpriză Bocciu şi cu Corsicanu (n.r. lideri de galerie ai Rapidului), mare surpriză, mare cadou. (Mai lipseşte Rapid campioană, nu?) Iese, vă spun eu că o să fie. Trebuie să fie... cât mai trăiesc eu.

Am fost actor, nu prea mai am dicţie, pentru că am avut un atac cerebral. Dar, în rest, ”bibilica” îmi merge. Picioarele sunt... am diabet, mi-au tăiat un sfert din picior”, a spus Ioan ”Mache” Mihai.

Cine este Ioan ”Mache” Mihai, cel care a fost primul lider de galerie al Rapidului

Fost actor, Ioan ”Mache” Mihai este unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai Rapidului. El a fost primul lider de galeria care a luat naştere în anii '60 şi a însoţit echipa la numeroase partide.

El a fost actor la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, unde a fost printre cei mai apreciaţi artişti de comedie. Însă el a rămas în istorie şi drept singurul actor reţinut de securitate.

S-a întâmplat pe 30 octombrie 1988, după ce Ioan ”Mache” Mihai a fost denunţat la Securitate că-l imită pe Nicolae Ceauşescu, în diverse cercuri restrânse.

Ulterior, Mihai ”Mache” a susţinut că atunci i s-a declanşat diabetul, pe sistem nervos. În primă fază, din cauza diabetului i-au fost amputate două degete de la piciorul stâng.

Însă problemele de sănătate s-au extins şi între timp i-a fost tăiat şi mai mult piciorul şi a suferit şi un AVC.

Afla mai multe despre: ioan mache mihai 

viewscnt
Articole similare