Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | ”Nu îmi amintesc de asta”. Şocul avut de ambasadorul Germaniei după ce a fost întrebat despre înfrângerea 1-5 cu România

VIDEO EXCLUSIV | ”Nu îmi amintesc de asta”. Şocul avut de ambasadorul Germaniei după ce a fost întrebat despre înfrângerea 1-5 cu România
Comentarii

Ultima ediţie a podcastului Orange Sport SportCast cu Sile a avut parte de un invitat special, diferit de precedentele personalităţi care au conversat cu Silviu Tudor Samuilă. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, a vorbit despre pasiunea sa pentru sport şi, în special, fotbal.

Deşi Germania a eşuat complet la Cupa Mondială din Qatar, după ce nu a reuşit nici măcar să treacă la grupe, naţionala pregătită de Hansi Flick rămâne una dintre cele mai puternice ale lumii.

Investiţiile şi proiectele demarate în fotbalul nemţesc au dat roade în 2014, când, sub comanda lui Joachim Low, Germania reuşea să devină campioană mondială.

”Nu îmi amintesc de asta”

Eforturile care au culminat în acel triumf au venit din pricina căderii pe care o avusese selecţionata nemţească, în jurul anilor 2000.

În acea vreme, Germania nu era o forţă de temut, ci mai degrabă un ”gigant căzut” al fotbalului internaţional, ajungând să piardă la scor chiar şi împotriva României.

În aprilie 2004, într-un meci amical disputat pe Giuleşti, ”tricolorii” lui Anghel Iordănescu se impuneau cu 5-1 împotriva nemţilor, pregătiţi în acea vreme de Rudi Voller.

Victoria obţinută de România rămâne una dintre cele mai mari din istoria echipei naţionale, chiar dacă nu a avut cu adevărat vreo miză.

Aproape 20 de ani mai târziu, ambasadorul Germaniei de la Bucureşti, Peer Gebauer, invitat la SportCast cu Sile, a fost întrebat despre înfrângerea usturătoare suferită.

Oficialul neamţ a avut un şoc când a văzut scorul şi a recunoscut că îşi aducea aminte că Germania fusese înfrântă, însă nu mai ţinea minte cu cât.

Gebauer a afirmat că acele vremuri au fost negre pentru naţionala ţării sale, dar a lăudat oricum România pentru rezultatul reuşit.

Şocul avut de ambasadorul Germaniei după ce a fost întrebat despre înfrângerea 1-5 cu România

Samuilă: Ştiaţi de acest meci? L-aţi văzut? România a bătut Germania într-un amical. A fost 5-1, iar Rudi Voller era selecţioner.

Gebauer: Erau vremuri negre pentru noi în anii 2000. Nu-mi amintesc acest 5-1, îmi amintesc că am pierdut. Dar e acolo. Aceşti ani, începutul anilor 2000, în 2001, în 2002 am avut cumva o Cupa Mondială bună.

Dar, după în 2004, a fost din nou rău. Au fost ani negrii pentru fotbalul german. Dar toată admiraţia pentru România. Cred că acesta a fost sfârşitul Generaţiei de Aur pentru fotbalul românesc.

Podcastul integral cu Peer Gebauer poate fi urmărit AICI.

Afla mai multe despre: peer gebauer 

viewscnt
Articole similare