Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Prima întâlnire în direct între Nicolae Dică şi MM Stoica după ce antrenorul a plecat de la FCSB. Cei doi au dat cărţile pe faţă

VIDEO | Prima întâlnire în direct între Nicolae Dică şi MM Stoica după ce antrenorul a plecat de la FCSB. Cei doi au dat cărţile pe faţă

FCSB

Comentarii

Mihai Stoica şi Nicolae Dică s-au reîntâlnit în studioul Orange Sport, pentru prima dată de când antrenorul în vârstă de 42 de ani a plecat de la FCSB.

Ultimul mandat pe care Nicolae Dică l-a avut la FCSB s-a încheiat cu mai multe răbufniri. Printre altele, fostul atacant s-a declarat nemulţumit de colaborarea pe care a avut-o cu Mihai Pintilii.

Nicolae Dică a avut atunci un dialog mai serios şi cu Mihai Stoica, însă cei doi au rămas în continuare în relaţii excelente.

Întâlnirea între Mihai Stoica şi Nicolae Dică, în studioul Orange Sport

La aproape o lună distanţă de la plecarea lui Nicolae Dică de la FCSB, acesta s-a reîntâlnit cu Mihai Stoica în studoiul Orange Sport.

Cei doi au fost invitaţii lui Silviu Tudor Samuilă pentru a comenta meciurile de la Cupa Mondială. Printre analize, Nicolae Dică şi Mihai Stoica au vorbit şi despre momentul tensiunile din urmă cu o lună:

Silviu Tudor Samuilă: Aş fi curios cum... pentru că sunteţi doi oameni care au lucrat împreună şi aţi lucrat bine împreună... Pe de altă parte, a fost nevoit să plece, din cauza rezultatelor interne...
Mihai Stoica: Nu, nu din cauza rezultatelor interne, pentru că rezultatele interne se corijaseră. Am avut o serie de 4 meciuri foarte dificile cu 4 victorii. Este inexplicabil cum am putut să... meciul ăla (n.r. eşecul cu U Cluj) a venit de nicăieri. Pentru că noi făcuserăm 4 victorii consecutive în campionat, dintre care două victorii obligatorii - la Petrolul şi la Sfântu Gheorghe... 2-2 la Anderlecht, meci foarte bun şi la Cluj s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Asta a fost. Şi au ieşit declaraţiile alea care au fost, într-adevăr, nişte declaraţii foarte, foarte... nişte cuvinte care, na, ale lui Gigi şi reacţia lui Nicolae. Dar nu că nu mai erau rezultate. Dacă nu era seria aia, ziceam da. A plecat pentru că declaraţiile (n.r. date de Gigi Becali) l-au deranjat, normal. Eu nu am avut... şi i-am spus şi lui Nicolae în privat, mie mi-a părut foarte rău, pentru că eu vedeam că vom lucra mult împreună.
Samuilă: El zice că indiferent ce se întâmpla la meciul de la Cluj, la meciul cu Rapid el voia să plece.
Mihai Stoica: Da, ştiu, că am avut discuţie cu el după meciul cu UTA.
Nicolae Dică: Nu ştiu, eu n-aş vrea să mai discut despre lucrurile acelea. Eu am lucrat cu Meme împreună şi ca jucător şi m-a ajutat foarte mult de când aveam 18 ani. Am şi spus asta, că am ajuns la echipa mare a lui FC Argeş datorită lui, că a vrut să mă ia la Galaţi. A făcut lucruri foarte bune pentru mine, m-a adus antrenor secund la Steaua (n.r. FCSB) imediat cum am renunţat la cariera de fotbalist. Apoi, când am venit antrenor principal, la fel. Şi acum, a doua oară, adică mie îmi place să-mi aduc aminte de lucrurile frumoase pe care le-am petrecut împreună şi...
Mihai Stoica: N-a fost un mandat rău. Sunt 4 milioane luate din Europa. Eu zic că o reglam şi în campionat. Nu o să ştim niciodată, că s-a oprit. Nenorocire a fost anul trecut, când ne-am curăţat cu Karagandy. Cu Saburtalo nu aveam nicio şansă în retur. A venit excelent atunci (n.r. Dică). Ce s-a întâmplat mai departe asta a fost. Da, într-adevăr, jocul a suferit, doar că legasem alea 4 victorii.
Samuilă: Crezi că în rolul tău de mediator, apropo de discuţii...
Mihai Stoica: Nu, nu puteam să fac nimic.
Samuilă: Nu puteai să faci nimic? Între el şi... (n.r. Gigi Becali)
Mihai Stoica: Nu, la noi era discuţia clară, din moment ce Gigi a ieşit atunci şi...
Samuilă: Nu, mă refer la colaborarea lui cu Pintilii, cu oamenii despre care a zis că nu i-a simţit... la asta mă refeream. Dacă tu ai fi putut fi un mediator.
Mihai Stoica: Nicolae era şeful biroului acolo. Eu nu pot să mă bag niciodată peste antrenor. Să fac ce? În biroul antrenorului există un singur şef. Nu am... biroul meu e lângă. Nu, noi am avut discuţii despre procesele de pregătire. Şi am spus: nu există, eu nu pot să-i spun unui antrenor cum să antreneze. Eu nu pot să dau sfaturi, pentru că nu sunt antrenor, n-am făcut nici şcoală şi nu sunt nici antrenor. Am spus doar că poate că ar trebui să le dea şi jucătorilor ceva ce vor ei... Bineînţeles că ei vor să joace fotbal şi să dea goluri. Eu n-am spus niciodată că nu e bine să lucrezi tactic. Cum să spun aşa ceva?
Dică: Nu, am avut discuţia asta, adică mi-a spus treaba asta, n-a spus-o aici (n.r. în platou) după ce am plecat eu. Am avut discuţia asta.
Mihai Stoica: Eu am spus aşa: jucătorii îşi caută alibiuri. Niciodată n-am auzit un vestiar de jucători să spună toţi, băi, noi suntem vinovaţi. N-am auzit, nu. Jucătorul caută scuze, caută alibiuri. De ce nu joci? Că nu facem la antrenament ce trebuie. Alo, dar de unde ştii tu ce trebuie? Că nu ştiu jucătorii ce trebuie. Că niciun jucător nu e atât de pregătit încât să ştie el, la 24 de ani sau la 27 de ani, care sunt metodele de pregătire care se impun la o echipă ca să facă rezultate.
Samuilă: Dacă ar fi acum să dai timpul înapoi, ai schimba metodele de antrenament?
Dică: Nu, nu cred că aş schimba. Eu doar îmi doream să fim şi din iarnă la echipă, să putem să facem pregătirea, să avem timp mai mult pentru ceea ce îmi doream eu şi ceea ce vedeam eu că putem să facem împreună. Ăsta a fost gândul meu. Într-adevăr, am fost dezamăgit de campionat, că n-am obţinut mai multe puncte, dar îmi dorea să prindem iarna şi să facem cantonamentul.

Afla mai multe despre: meme stoica 

viewscnt
Articole similare