Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viitorul sună bine pentru echipa naţională! De la un 2-0 cu Andorra, România ”de acum în următorii trei ani ar trebui să atingă maximum” | EXCLUSIV

Viitorul sună bine pentru echipa naţională! De la un 2-0 cu Andorra, România ”de acum în următorii trei ani ar trebui să atingă maximum” | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

România a reuşit un 2-0 scurt în Andorra, la startul campaniei de calificare la turneul final de Campionat European, ce va avea loc în Germania, în anul 2024. Iar FRF vede un viitor strălucit pentru naţionala pregătită de Edi Iordănescu.

România a obţinut primele trei puncte din grupa I a preliminariilor pentru CE 2024. În momentul de faţă, ”tricolorii” ocupă locul 2, în urma Elveţiei.

Urmează meciul cu Belarus, iar în conferinţa de presă la care au participat selecţionerul Edi Iordănescu şi jucătorul Răzvan Marin a fost multă tensiune.

Viitorul pe care îl prefigurează FRF la echipa naţională! De la 2-0 cu Andorra, România ”de acum în următorii trei ani ar trebui să atingă maximum” | EXCLUSIV

Deşi rezultatul din Andorra a fost criticat de o parte din specialişti, alţii au considerat că, pur şi simplu, România şi-a atins obiectivul din respectivul meci, anume cele trei puncte.

Dar viitorul pe care îl prefigurează un oficial de la FRF pentru ”tricolori” este unul luminos. Prezent în studioul Orange Sport, Andrei Vochin consideră că actuala generaţie, ”în următorii doi, trei ani ar trebui să atingă maximum”.

Acesta a precizat că jucătorii din prezent sunt deja obişnuiţi cu calificări la turneele finale de juniori şi vor recidiva şi la prima reprezentativă.

"Cel mai bun e rezultatul, am câştigat unde trebuia să câştigi, am luat punctele. Orice alt rezultat însemna necalificarea la EURO. Starea de spirit s-a îmbunătăţit, pentru că naţionala de seniori e o echipă care şi-a pierdut încrederea, necalificată din 2016. 

Grupul format la naţională conţine mulţi jucători din generaţiile care s-au calificat fie la seniori, fie la tineret, fie la Olimpiadă. Aceşti jucători au acumulat o experienţă la nivel de turnee finale. De acum în următorii doi, trei ani ar trebui să atingă maximum. Media de vârstă a fost de 25,3 ani. 

Ce mi-a plăcut a fost atitudinea din momentul plecării de la Otopeni până la întoarcere. Putea interveni relaxarea cu Andorra. 

Şi România a avut probleme. Deplasarea în Andorra n-a fost uşoară. Nu ai unde să aterizezi, drumul e dificil. Mă aşteptam să fie unii care să zică <<Eee, jucăm cu Andorra, îi batem într-un picior>>.

Poate suporterii, analiştii au acest discurs şi e firesc să-l aibă, dar pentru sportiv poate deveni o suferinţă", a declarat Vochin, la Orange Sport. 

Următorul meci pentru România este cu Belarus, marţi, 28 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, din Bucureşti.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromania 

viewscnt
Articole similare