Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vinicius Junior, din nou ţinta rasismului. "Campionatul care cândva a fost al lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano şi Messi astăzi este al rasiştilor". Reacţia lui Ancelotti

Vinicius Junior, din nou ţinta rasismului. "Campionatul care cândva a fost al lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano şi Messi astăzi este al rasiştilor". Reacţia lui Ancelotti
Comentarii

Fotbalistul echipei Real Madrid, Vinicius Junior, a fost ţinta rasismului publicului la meciul de duminică seară, din deplasare, cu Valencia, pierdut de madrileni cu scorul de 0-1.

Meciul a fost întrerupt zece minute, după ce în minutul 65 Vinicius a intrat în conflict cu fanii Valenciei. Acelaşi Vinicius a primit cartonaş roşu în minutul 90+7, după un conflict cu jucătorii Valenciei.

“Nu a fost prima oară, nici a doua, nici a treia. Rasismul este ceva normal în LaLiga. Competiţia consideră că este normal, federaţia consideră că este normal şi rivalii îl încurajează”, a notat sportivul în social media, după meci. Campionatul care cândva a fost al lui Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano şi Messi astăzi este al rasiştilor”, a scris el pe Instagram.

“O naţiune frumoasă, care m-a primit şi pe care o iubesc, dar care a acceptat să exporte imaginea unei ţări rasiste în lume. Îmi pare rău pentru spaniolii care nu sunt de acord, dar astăzi, în Brazilia, Spania este cunoscută ca o ţară a rasiştilor. Şi, din păcate, pentru tot ce se întâmplă în fiecare săptămână, nu am apărare. Sunt de acord. Dar sunt puternic şi voi merge până la capăt împotriva rasiştilor. Chiar dacă departe de aici”, a adăugat el.

Tehnicianul Carlo Ancelotti a declarat că Vinicius a fost insultat de tot stadionul. “Nu am mai văzut niciodată tot stadionul adresându-i insulte rasiste unui jucător. Nu am mai văzut să se întâmple asta. Staadionul striga: ‘maimuţă, maimuţă’ către el. El este doar un băiat căruia îi place să joace fotbal”.

“Este anul 2023, rasismul nu ar trebui să existe. Am vorbit cu Vini în timpul meciului. Atmosfera era foarte încinsă, foarte urâtă. L-am întrebat dacă vrea să continue să joace pentru că atmosfera era rasistă, nu mi s-a părut în regulă. Nu m-m mai gândit niciodată să scot un jucător din cauza rasismului. Nu mi s-a întâmplat. Nu aşa. Este inacceptabil. Este o problemă în liga spaniolă. Vini Jr. este victima”, a adăugat tehnicianul.

Afla mai multe despre: vinicius junior 

viewscnt
Articole similare