You are here:

Zeljko Kopic este cel care l-a descoperit pe legendarul jucător al lui Inter Milan: "L-am făcut căpitan"

Zeljko Kopic este cel care l-a descoperit pe legendarul jucător al lui Inter Milan: "L-am făcut căpitan"
Comentarii

Zeljko Kopic a antrenat o echipă de juniori la începuturile sale în fotbalul din Croaţia, unde l-a descoperit pe fostul jucător al lui Inter Milan.

Marcelo Brozovic, fostul jucător legendar al lui Inter Milan, a fost descoperit de antrenorul actual de la Dinamo. Kopic era tehnicianul unei formaţii de juniori şi i-a vazut talentul imediat al starului croat.

Începuturile lui Kopic în cariera de antrenor

"Am preluat generaţia 1992. Pe cei născuţi în 1992. Am văzut un jucător, avea 1,56 m, avea 14-15 ani ceva de genul. 1,56m şi 49 de kg. Iar acel jucător era Marcelo Brozovic."

"Făcea parte din echipa pe care o antrenam. L-am făcut căpitan, l-am învăţat să joace în 4-3-3 ca mijlocaş defensiv. Şi din acel moment am văzut profilul jucătorului . Când te uiţi la ce a ajuns...Pot să compar nivelul acestor tineri. Dar încă poţi să compari cum lua decizii, cum se comporta sub presiune, cum era mental, cum avea rezistenţa, multe lucruri. E bine să faci comparaţii."

După ce Brozovic a semnat primul contract profesionist, nu l-a uitat pe fostul său antrenor, care l-a promovat şi l-a introdus în fotbal.

"Când a semnat la profesionişti cu Dinamo Zagreb, părinţii lui m-au sunat. Bunicul lui e dintr-un sat de lângă Zagreb. Iar când e iarnă şi ninge, maşinile care dădeau zăpada la o parte nu puteau să ajungă acolo că era prea departe satul. Sunau şi spuneau că o să întârzie un pic, el conducea zilnic. Şi aceasta este o conexiune specială", a declarat Kopic la SportCast cu Sile, realizat de Silviu Tudor Samuilă.

Sacrificiile familiei l-au făcut pe Brozovic un jucător de top

"Bunicul lui obişnuia să îl ducă cu maşina. Şi el îl aştepta pentru că părinţii lui munceau. Şi nu îmi amintesc doar despre el, ci şi despre ceilalţi copii. Am lucrat cu ei 2 ani de zile şi aceşti copii au bătut cele mai bune academii din Croaţia."

Marcelo Brozovic a jucat în 330 de partide pentru Inter Milan, unde a marcat 31 de goluri şi a oferit 43 de pase decisive. Jucătorul croat şi-a trecut în cartea de vizită un campionat, două cupe şi două supercupe alături de Inter.

Afla mai multe despre: kopicmarcelo brozovicinter milan 

viewscnt
Articole similare