Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zenga a fost sunat să ocupe locul liber de pe banca unei echipe din Superligă. Italianul, dorit insistent de patron

Zenga a fost sunat să ocupe locul liber de pe banca unei echipe din Superligă. Italianul, dorit insistent de patron

Fotbal intern

Comentarii

Walter Zenga (62 de ani) a fost sunat să ocupe locul lăsat liber de plecarea lui Marius Croitoru (42 de ani) de la FC U Craiova 1948. Fostul portar legendar italian a refuzat însă propunerea venită din partea lui Adrian Mititelu.

Walter Zenga este un nume cunoscut în fotbalul românesc. După aventurile avute la FC Naţional, FCSB şi Dinamo, tehnicianul italian a fost chemat şi la FC U Craiova.

Însă revenirea în fotbalul românesc nu s-a mai produs. Deşi au trecut deja două săptămâni de când l-a demis pe Marius Croitoru, patronul oltenilor încă nu a numit un antrenor principal la cârma echipei.

În momentul de faţă, de pregătirea antrenamentelor se ocupă Florin Drăgan, unul dintre secunzii antrenorului concediat.

Zenga a fost sunat să ocupe locul liber de pe banca unei echipe din Superligă. Italianul, dorit insistent de patron

Pentru a-l înlocui pe Croitoru, Mititelu a luat în calcul şi varianta Walter Zenga, conform Gsp.

Dar totul a căzut în momentul în care fostul portar legendar al Italiei şi al lui Inter Milano a cerut proprietarului Craiovei ca staff-ul său să nu-l includă şi pe preparatorul fizic Dan Vasilică.

Adrian Mititelu nici nu a vrut să audă de îndepărtarea omului său de încredere. Acesta nu a luat în calcul propunerea lui Zenga, astfel că nu a mai dorit să continue negocierile cu antrenorul italian.

”Într-adevăr, a fost o discuţie cu Walter Zenga, după ce numele lui a fost propus patronului. Am luat legătura cu el pentru a stabili anumite lucruri legate de o posibilă colaborare. Walter şi-a arătat disponibilitatea de a avea o discuţie de principiu. 

Nu s-a pus în nicio secundă problema să vină cu anumite condiţii legate de staff, din contră. A spus că îi este foarte uşor să lucreze cu antrenorii pe care îi avem acum, pentru că aceştia cunosc situaţia şi jucătorii. Nu a fost nicio pretenţie importantă.

A fost interesat de baza de pregătire, de condiţii, de obiectiv, de o durată a contractului, dar nicio secundă de staff. Ultimul lucru pe care l-a subliniat a fost salariul. 

În acelaşi timp, pentru că apare menţionat numele preparatorului fizic Dan Vasilică, el a lucrat şi cu Nicolo Napoli, cu Eugen Trică, Flavius Stoican şi Marius Croitoru. Toţi antrenorii au avut o relaţie profesională foarte bună cu el, bazată pe respect.

Aşa cum a fost propus Walter Zenga, mai sunt şi alte nume. Dar patronul vrea să ia decizia potrivită în numirea noului antrenor, mai ales că echipa traversează un moment greu. 

Astfel de ştiri destabilizează şi mai rău atmosfera şi relaţia dintre FCU şi suporterii pe care ne dorim să îi avem alături în număr cât mai mare, mai ales că urmează un program foarte greu”, a declarat Eduard Zelgin, team manager-ul echipei FC U Craiova, potrivit sursei citate.

Walter Zenga a antrenat-o ultima dată pe Cagliari, în 2020, timp de 13 meciuri.

Afla mai multe despre: zengafc u craiova 

viewscnt
Articole similare