You are here:

"A făcut o excepţie". De ce a fost convocat Ianis Hagi la echipa naţională: "Lucescu face multe lucruri invers"

"A făcut o excepţie". De ce a fost convocat Ianis Hagi la echipa naţională: "Lucescu face multe lucruri invers"
Comentarii

Ianis Hagi a fost convocat la echipa naţională de selecţionerul Mircea Lucescu pentru partidele cu Lituania şi Kosovo, din UEFA Nations League.

Jucătorul român al celor de la Rangers traversează o perioadă dificilă la echipa sa de club. Trimis la echipa a doua a clubului scoţian şi ieşit din planurile antrenorului principal, Philippe Clement, Hagi a primit o mână de ajutor din partea lui Mircea Lucescu.

Fotbalistul care a evoluat în sezonul trecut la Deportivo Alaves a revenit la Rangers în vara acestui an. Ionuţ Lupescu a vorbit despre convocarea fostului "decar" al celor de la Viitorul Constanţa la echipa naţională.

Ionuţ Lupescu: "Lucescu l-a chemat să-l cunoască mai bine"

"Marea problemă pentru noi e că nu joacă. Cu toate astea, Lucescu l-a chemat probabil să-l cunoască mai bine, să îi dea încredere. În general trebuie să vină jucători care joacă şi se impun în străinătate, dar aici a făcut o excepţie, mai ales că e prima lui selecţie ca antrenor şi vrea să îi cunoască pe toţi. 

E logic când nu joci să nu poţi să vii la naţională, dar Lucescu v-am mai spus, face multe lucruri invers.", a declarat Ionuţ Lupescu.

Fostul internaţional a explicat faptul că Lucescu încearcă să se obişnuiască şi să cunoască jucătorii pe care îi va convoca la următoarele acţiuni pe banca echipei naţionale.

"Mai degrabă ar trebui considerată ca o perioadă în care Mircea Lucescu să cunoască foarte bine toţi jucătorii români şi din străinătate, să-şi facă o impresie despre nivelul echipei. Bineînţeles că la echipa naţională trebuie să câştigi şi sunt sigur că şi el dacă nu vă câştiga, presa vă începe să-i pună întrebări.", a continuat Lupescu.

Lupescu a vorbit şi despre situaţia lui Alex Mitriţă, cât şi a altor jucători reveniţi la echipa naţională după o perioadă lungă de timp, fotbalişti care sunt nevoiţi să-şi demonstreze valoarea în meciurile de la echipa naţională.

Lui Mircea Lucescu mereu i-a plăcut să facă diferit faţă de ce spune media şi alţi antrenori. Este un atu pentru că dă o şansă jucătorilor care au fost refuzaţi la naţională, iar aceştia sunt puşi sub presiune şi trebuie să demonstreze că într-adevăr vor să vină. Depinde doar de Mitriţă, dacă este cu inima sau cu gândul la naţională. Ştim că ştie să joace fotbal, importantă e atitudinea lui.", a încheiat Lupescu.

 

Afla mai multe despre: echipa nationalaianis hagiionut lupescuromaniamircea lucescukosovo 

viewscnt
Articole similare