You are here:

Man şi Mihăilă, scoşi în evidenţă de un nume important înainte de Kosovo - România: "I-am urmărit, sunt într-o formă bună"

Man şi Mihăilă, scoşi în evidenţă de un nume important înainte de Kosovo - România: "I-am urmărit, sunt într-o formă bună"
Comentarii

Dennis Man şi Valentin Mihăilă au avut parte de un start excelent de sezon în Serie A. Cei doi români ai clubului promovat în Serie A au avut contribuţii decisive la golurile marcate în primele etape ale noului sezon.

Prezenţi la EURO 2024 alături de echipa naţională, Man şi Mihăilă au profitat de parcursul bun avut la turneul final din Germania şi au reuşit să-şi menţină forma bună şi în startul noului sezon competiţional.

Man a înscris două goluri în trei etape din Serie A, iar Valentin Mihăilă a avut contribuţii importante pe faza de atac în primele partide disputate de gruparea nou promovată în prima divizie din Italia.

Sorin Cârţu: "Man se implică bine în jocul Parmei. Să facă acest lucru şi la naţională"

"Ăia clar sunt într-o formă bună. I-am văzut, i-am urmărit şi eu la meciurile astea. Sunt şi într-un campionat puternic au şi o stare de-asta de concurs că li s-au prelungit contractele, s-au schimbat şi din punctul ăsta de vedere.

Au o stare bună, un tonus de competiţie, le au pe toate. Plus că sunt Mihăilă, jucător cu calitate de-asta, de viteză. Man se implică bine în jocul Parmei. Să facă acest lucru şi la naţională.", a declarat Sorin Cârţu.

Sorin Cârţu a vorbit şi despre Alex Mitriţă, căpitanul Universităţii Craiova, jucătorul convocat la naţională după o pauză de doi ani.

"E un jucător într-o formă bună şi jucător de valoare, merita să fie chemat. Acum să vedem cum poate să-l folosească şi ce idei are Nea Mircea cu el. Pentru noi cel puţin, pentru Craiova, e important. E determinant în jocul echipei. Şi ce am spus acum că şase au fost bune, două au fost proaste, s-au îndatorat. Au fost şi din cauză că n-a jucat Mitriţă la nivelul lui. Când nu joaca el sunt probleme.

Este bine că e chemat la lot, nu înseamnă neapărat să joace din minutul unu. Sunt două meciuri, ştii cum se face acum rotaţia asta, unii la primul meci alţii la următorul.", a continuat fostul preşedinte al Universităţii Craiova.

Convocarea lui Ianis Hagi la echipa naţională a fost un alt subiect abordat de Cârţu, care îşi pune încrederea în deciziile luate de selecţionerul Mircea Lucescu.

"Acum dacă a ales Nea Mircea, nu vreau să-l contrazic, Nea Mircea e decanul nostru, gândeşte el ceva în sensul ăsta. Sigur, dacă nu joci, nu eşti la echipă, te pune pe gânduri, dar vedem ce gândeşte, poate vrea să-l şi ajute.", a mai spus Cârţu.

Sorin Cârţu este convins de faptul că parcursul echipei naţionale la EURO 2024 nu a fost întâmplător, iar forma bună arătată la turneul final din Germania trebuie continuată şi la meciurile din Liga Naţiunilor.

"Normal ar fi să fim optimişti după ce s-a întâmplat la EURO. N-am făcut aşa act de prezenţă, am fost acolo, chiar am influenţat ceva. Normal ar fi ca meciurile astea să le trecem la rezultate pozitive.

Kosovo are nişte individualităţi bune aşa, ştiu jocul şi îl joaca şi pe la nişte echipe. Să vedem dacă reuşesc să facă echipa că aici ei au deficienţa.", a încheiat Cârţu.

Afla mai multe despre: echipa nationalaromanianations leaguekosovodennis manvalentin mihailasorin cartu 

viewscnt
Articole similare