Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”A fost cea mai bună ofertă”. Echipele uriaşe din Italia, Spania şi Germania pe care le-a refuzat Ilie Dumitrescu pentru a semna cu Tottenham | VIDEO

”A fost cea mai bună ofertă”. Echipele uriaşe din Italia, Spania şi Germania pe care le-a refuzat Ilie Dumitrescu pentru a semna cu Tottenham | VIDEO

Fotbal intern

Comentarii

Invitat la podcastul Orange Sport, ”1 la 1”, cu Mircea Meşter, Ilie Dumitrescu a rememorat negocierile purtate cu alte cluburi înainte de a se transfera la Tottenham şi a dezvăluit numele celor trei echipe uriaşe pe care le-a refuzat pentru a merge în Premier League.

În vara lui 1994, în urma unui Campionat Mondial de excepţie, de la care a eliminat-o de unul singur pe Argentina, Ilie Dumitrescu avea oferte din cele patru cele mai importante campionate ale Europei.

Fostul atacant era dorit în Anglia, Italia, Spania şi Germania, dar a ales în final să facă pasul la Tottenham, devenind cel mai scump jucător român din istorie, record doborât de multiple ori de atunci.

Interesant este ce echipe uriaşe a refuzat Dumitrescu pentru a merge în Premier League, care, în acea vreme, nu era considerat cel mai important campionat al Europei.

Invitat la podcastul Orange Sport, ”1 la 1”, cu Mircea Meşter, fostul internaţional român a dezvăluit că mai negociase cu Inter Milano, Altetico Madrid şi 1.FC Koln.

”A fost cea mai bună ofertă”

Ilie Dumitrescu a povestit cum cei de la Tottenham, ştiind că s-a întâlnit deja cu celealate cluburi, i-au făcut ”cea mai bună ofertă”, astfel că a decis să facă pasul la Londra.

Îţi spuneam că meciul acela mi-a schimbat viaţa. Erau Inter, Atletico Madrid, Tottenham şi Koln la Bucureşti. Ultima întâlnire am avut-o cu cei de la Tottenham.

Şi a fost o întâlnire din aia... ştiau că am stat de vorba şi cu alte cluburi şi oferta a fost... cea mai bună ofertă. 'Out of this world (n.r. de pe altă lume)' pentru mine.

În perioada când s-a făcut transferul, da (n.r. era cel mai scump jucător român din istorie). 4.100.000 Hagi, 4.300.00 eu, în dolari”, a povestit Ilie Dumitrescu.

Din păcate pentru Ilie Dumitrescu, aventura la Tottenham nu a durat mult. Legitimat un an şi jumătate la club, acesta a petrecut doar un an la Spurs, fiind împrumutat jumătate de sezon la Sevilla, înainte de a fi transferat de West Ham.

După încă şase luni la Londra, Ilie Dumitrescu a plecat în Mexic, iar în 1999, după încă doi ani la Steaua, acesta s-a retras din activitate şi s-a apucat de antrenorat.

Pe banca tehnică, fostului atacant nu i-a mers la fel de bine ca pe gazon, iar de 12 ani nu a mai lucrat pentru vreun club, deşi şi-a anunţat recent revenirea în fotbal.

Afla mai multe despre: ilie dumitrescu 

viewscnt
Articole similare