Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Am trecut peste manager, peste antrenor, peste orice să-l aduc”. Becali a ignorat toate sfaturile şi l-a transferat: ”Cum adică la FCSB?”

”Am trecut peste manager, peste antrenor, peste orice să-l aduc”. Becali a ignorat toate sfaturile şi l-a transferat: ”Cum adică la FCSB?”

FCSB

Comentarii

FCSB este jucăria lui Gigi Becali. Acesta este un aspect recunoscut chiar şi de latifundiar, care a afirmat în mai multe rânduri că, pe banii săi, face ce vrea. Iar acest lucru este de multe ori evident şi din transferurile pe care le efectuează patronul vicecampioanei.

La începutul acestui sezon, deşi a fost sfătuit de MM Stoica să nu îl aducă la club, Gigi Becali l-a achiziţionat pe Joyskim Dawa de la FC Botoşani, afacere care s-a dovedit a fi ”falimentară”.

Unul dintre cei mai scumpi fundaşi din Superligă este şi unul dintre cei mai modeşti, din punct de vedere statistic, şi evidenţiază cum Becali refuză să asculte de sfaturile altora.

Însă ce s-a întâmplat cu Dawa nu e o noutate. Latifundiarul mereu a procedat aşa, iar, în urmă cu aproape şase ani, acesta recunoştea că a trecut peste spusele tuturor pentru a transfera un jucător pe care îl dorea.

Marian Pleaşcă era disponibil pe gratis, din pricina problemelor de la Pandurii, dar Becali a fost sfătuit să nu îl transfere, din pricina istoricului său medical. Finanţatorul, desigur, nu a ascultat.

Am trecut peste manager, peste antrenor, peste orice să-l aduc. Ei se temeau că n-a prea jucat, dar eu când vreau ceva, fac. Se temeau şi de accidentări, dar eu mă bucur.

Acum 5-6 ani, am vrut să dau un milion pe el. Dacă am vrut atunci, păi să nu-l iau gratis acum? Băiatul ăsta e puternic, după ce a semnat contractul, s-a dus la biserică.

O să devină cel mai mare fundaş dreapta din toată Europa! Îi dau 6.000 de euro salariu”, spunea Gigi Becali.

Convins că fotbalistul va da randament, Pleaşcă a ajuns să plece de la Bucureşti după doar 13 apariţii într-un an, iar, după mai mult timp, a povestit cum de a făcut pasul la Bucureşti.

Fundaşul ştia că trebuie să îşi găsească echipă şi a tot aşteptat oferta ideală, dar aceasta nu a venit. Când a decis într-un final să cedeze şi să plece în Bulgaria, propunerea la care spera a apărut.

”Simţeam că nu am fost dorit decât de patron”

Anamaria Prodan l-a contactat pe jucător şi i-a transmis că va semna cu FCSB, fiind dorit insistent de patronul echipei. Totuşi, Pleaşcă a simţit ce înseamnă să fie adus la club doar la cererea lui Becali, nu la cea a antrenorului.

Ştiind că jucasem bine la Pandurii, am aşteptat oferte. Am refuzat multe echipe, până când m-am trezit fără echipă. Era Beroe din Bulgaria care mă tot suna, dar nu voiam să merg acolo.

Mai era Chiajna, dar ei jucau pe sintetic şi am zis că nu mi-ar face bine după accidentările mele. Urma să plec până la urmă în Bulgaria.

Era într-o seară, am vorbit cu Anamaria Prodan şi cu Cristi Tănase de la Chiajna, a trecut şi Reghe pe acolo, dar nu a zis nimeni nimic.

A doua zi m-a sunat Ana: «Am vorbit cu Gigi, mergem la Steaua (n.r. FCSB). Ne vedem la sediul lor». Eram uimit. Am întrebat: «Cum adică la FCSB?».

Am mers undeva pe Unirii, ne-am întâlnit cu Valeriu Argăseală. Au fost nişte discuţii că n-am jucat şi le-am zis că dacă nu încredere să-mi facă un contract până în vară. Şi dacă nu confirm, asta e.

Am semnat un contract pe un salariu modic. Erau 4.000 de euro pe lună, nu 6.000 de euro cum a spus domnul Becali. Probabil nea' Gigi nu prea ştie…fiind o sumă prea mică, nu l-a interesat prea tare.

Am semnat pe patru luni cu opţiune de prelungire, pentru 10.000 de euro salariu. M-aş fi dus şi pe 2.000 sau pe 3.000. Era şansa mea, voiam să demonstrez.

La FCSB m-a vrut doar nea' Gigi. Nu mă simţeam foarte confortabil. Singurul care m-a ajutat a fost Mihai Pintilii. Ne ştiam de la Pandurii, era căpitanul echipei.

El m-a luat sub aripa lui, cu el vorbeam cel mai mult. Simţeam o oarecare răceală din partea lui Reghecampf, simţeam că nu am fost dorit decât de patron.

Am reuşit să trec peste asta şi nu m-am lăsat afectat. Îmi făceam treaba la antrenament. După ce am debutat, s-au schimbat lucrurile.

Am jucat primul meci cu Dinamo, am bătut cu 2-1, apoi lumea a văzut că nu eram aşa cum credeau ei. Le-am demonstrat că nu sunt terminat”, a declarat Marian Pleaşcă, pentru Gsp.

Afla mai multe despre: pleaşcă 

viewscnt
Articole similare