Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Are talent”. Nicolae Dică a dezvăluit ce ar fi moştenit fiul său, Marco, de la el: ”Are inteligenţa jocului de la mine, dar şi ce aveam mai slab” | EXCLUSIV

”Are talent”. Nicolae Dică a dezvăluit ce ar fi moştenit fiul său, Marco, de la el: ”Are inteligenţa jocului de la mine, dar şi ce aveam mai slab” | EXCLUSIV

FC Argeș

Comentarii

Născut pe 28 iulie 2005, Marco Dică (17 de ani) se apropie de vârsta la care ar trebui să facă pasul la seniori, evoluând în prezent pentru juniorii lui FC Argeş. În direct la Orange Sport, Nicolae Dică a dezvăluit ce calităţi a moştenit fiul său de la el.

În urmă cu 11 ani, când Marco avea doar şase ani, Nicolae Dică declara public înrtr-un interviu că fiul său nu i-a moştenit talentul şi că nu crede că acesta îl va urma în lumea fotbalului.

Nu mi-a moştenit talentul chiar dacă eu îmi doream asta. Spune că nu-i place fotbalul iar eu nu pot să-l oblig să-l practice dacă nu vrea. Şi-a ales tenisul de câmp şi văd că se pricepe foarte bine”, spunea Nicolae Dică, în 2011.

Între timp, situaţia s-a schimbat drastic, iar Marco Dică a ajuns să evolueze pentru juniorii lui FC Argeş, echipa la care şi tatăl său s-a dezvoltat şi a făcut primii paşi în fotbalul mare.

Nicolae Dică a vorbit în mai multe rânduri la Orange Sport despre fiul său şi a fost emoţionat până la lacrimi de faptul că acesta a decis să îi calce pe paşi.

Fostul antrenor de la FCSB i-a făcut caracterizarea lui Marco Dică şi a dezvăluit ce consideră că a moştenit de la el, din punct de vedere fotbalistic.

”A moştenit inteligenţa jocului de la mine, dar şi ce aveam mai slab”

Dacă viziunea şi inteligenţa jocului sunt calităţile pe care închizătorul lui FC Argeş le-a dobândit de la tată, defectul moştenit este lentoarea.

Are talent, joacă la FC Argeş, un club de tradiţie, a moştenit de la mine viziunea jocului, inteligenţa jocului, şi a moştenit şi ce aveam mai slab, adică viteza, nu are viteză, dar îmi place că e foarte agresiv pe faza defensivă.

Nu îi e teamă să intre în duel, e un lucru bun. Important pentru mine, văzându-l în ultima perioadă, ultimul an, a crescut foarte mult, jucând meci de meci.

Îl văd că munceşte foarte mult, e o plăcere pentru mine când îl văd că are ambiţie”, a declarat Nicolae Dică, la Orange Sport.

Familia Dică a trăit şi momente mai grele în fotbal. Fostul antrenor de la FCSB a dezvăluit că fiul său a fost înjurat de fani după umilineţele cu Silkeborg.

Afla mai multe despre: marco dică 

viewscnt
Articole similare