Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Autorul atacului de la Bruxelles a decedat! A ucis suedezi în preajma meciului cu Belgia şi a sfârşit după un schimb de focuri

Autorul atacului de la Bruxelles a decedat! A ucis suedezi în preajma meciului cu Belgia şi a sfârşit după un schimb de focuri
Comentarii

Bărbatul arestat marţi dimineaţa la Schaerbeek este teroristul căutat după atentatul de luni seara la Bruxelles, soldat cu doi morţi şi un rănit, iar acesta a murit din cauza rănilor, în urma tirurilor poliţiei, anunţă parchetul federal.

Schimburi de focuri cu forţele de ordine au avut loc la arestarea suspectului, după ce bărbatul a gost văzut într-o cafenea la Schaerbeek.

El a fost arestat în comuna Schaerbeekm din regiunea Bruxelles, unde un imobil a fost percheziţionat în noaptea de luni spre marţi.

”Poliţia a deschis focul”, a anunţat un purtător de cuvânt al parchetiului, Eric Van Duyse.

Bărbatul ”neutralizat” a fost internat la reanimare, a anunţat ministrul belgian de Interne Annelies Verlinden.

Arma folosită în atentat a fost găsită lângă bărbatul arestat.

Luni seara, suspectul, care purta o vestă portocalie, a urmărit doi suporteri suedezi, prezenţi în capitala belgiană la un meci de fotbal între naţionalele Belgiei şi Suediei.

Cele două persoane circulau la bordul unui taxi.

Atacatorul a tras pe când acestea se aflau în vehicul, după care le-a urmărit până în holul unui imobil.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatorul a acţionat singur.

Suspectul acestui atac mortal este un tunisian, Abdesalem L., în vârstă de 45 de ani.

Cererea acestuia de azil a fost respinsă în 2020.

El era cunoscut poliţiilor belgiană şi tunisiană, însă nu cu privire la fapte de terorism sau radicalizare.

Un mesaj de revendicare a atentatului a fost postat pe reţele de socilizare de către acest bărbat, care s-a ”prezentat ca fiind atacatorul şi s-a declarat inspirat de Statul Islamic (SI)”, anunţă parchetul federal belgian, însărcinat cu dosare teroriste, care a preluat ancheta.

Atacul a avut loc luni seara, către ora 19.00 (20.00, ora României), în apropiere de Place Sainctelette, la Bruxelles, la doar câteva minute distanţă de locul unde se desfăşura meciul în vederea calificării la Euro-2024, pe Stadionul Roi-Baudouin.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, atacatorul a ucis doi suporteri, un suedez şi o persoană de origine suedeză, cu o armă automată.

O a treia persoană, tot de naţionalitate suedeză, ”se află la spital în stare gravă”, a anunţat marţi dimineaţa, într-o conferinţă de presă procurorul federal Frédéric Van Leeuw.

Afla mai multe despre: atac bruxellesbelgia suediapreliminarii euro 2024 

viewscnt
Articole similare