Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Buget de 20 de milioane de euro în Liga 1. Dezvăluirea incredibilă a lui MM Stoica: ”'Granzi' cu adevărat” | EXCLUSIV

Buget de 20 de milioane de euro în Liga 1. Dezvăluirea incredibilă a lui MM Stoica: ”'Granzi' cu adevărat” | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport în urma victoriei CFR-ului cu Chindia Târgovişte, MM Stoica a fost întrebat dacă echipa ardeleană ar mai putea să înceapă să atragă mai mulţi fani la meciuri. Dintr-una într-alta, managerul general de la FCSB a ajuns să facă o dezvăluire incredibilă.

Duminică, CFR Cluj a reuşit să devină prima echipă care o învinge pe Chindia lui Toni Petrea în Liga 1, după ce s-au impus cu 2-0 în Gruia împotriva formaţiei din Târgovişte.

În ciuda faptului că partida se anunţa interesantă, tribunele stadionului ardelenilor au fost aproape goale, ca la multe dintre meciurile de campionat ale campioanei din ultimii cinci ani.

Invitat în studioul Orange Sport în urma victoriei CFR-ului, MM Stoica a fost întrebat de moderatorul Dan Udrea dacă oficialii campioanei ar putea face ceva pentru a câştiga suporteri.

Managerul general de la FCSB este de părere că ardelenii nu au nicio şansă de a dobândi mulţi fani şi a dat exemplul Urziceniului, care se afla într-o situaţie similară în urmă cu ani buni.

Diferenţa expusă de MM? Că fosta campioană a României era amărâtă şi se lupta cu ”granzii” Ligii 1, care dispuneau de bugete de ”15-20 de milioane” de euro, conform lui Mihai Stoica.

Buget de 20 de milioane de euro în Liga 1

”(n.r. poate câştiga CFR suporteri?) Niciodată. Nu are cum să se schimbe. Nu există suporteri care să treacă dintr-o barcă în alta. Uitaţi de chestia asta.

E vorba aia: poţi să schimbi religia, starea matrimonială, dar nu poţi să schimbi echipa cu care ţii, nu ai cum. Cine ar putea să ţină cu CFR? O 'şapcă roşie'? Niciodată.

Păi şi de unde? De la Adjud ar putea deveni cineva CFR-ist? Am fost la Urziceni, cunosc. Urziceni era echipa poate cea mai iubită la momentul ăla.

Părea singurul amărât care se bate cu 'granzii'. Atunci erau 'granzi' cu adevărat. Adică erau cinci echipe care aveau bugete de 15-20 de milioane. Acum e mai subţire. Cine să ţină?

Nu există aşa ceva. Oamenii ţin cu Steaua sau Dinamo şi sunt unii, mai ales în Bucureşti, care ţin cu Rapid. Şi atât. Şi după aia pe plan local, fiecare ţine cu echipa lui.

Eu am stat în provincie şi ştiu despre ce e vorba. Când venea Steaua, avea foarte mulţi susţinători, de aia era stadionul arhiplin mereu.

Susţinătorii Stelei ţineau şi cu Galaţiul, că era normal, că sunt gălăţeni. Dacă dădea Steaua gol, se bucurau că dă Steaua gol.

Dacă dădea Oţelul, se bucurau iar şi plecau acasă fericiţi”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

”Granzii” la care făcea referire managerul general de la FCSB pot fi oricare dintre FCSB, Dinamo, Rapid, Vaslui, CFR Cluj, Poli Timişoara şi FC U Craiova.

În sezonul în care Urziceni a câştigat campionatul, Timişoara s-a clasat pe doi, Dinamo pe trei, CFR pe patru, Vaslui pe cinci, iar FCSB pe şase.

La momentul actual, CFR Cluj are cel mai mare buget din Liga 1, de aproximativ 11-12 milioane de euro pe an.

Afla mai multe despre: mm stoica 

viewscnt
Articole similare